Leipzig på vei til Champions League etter tre poeng mot Wolfsburg

103
Timo Werner scoret ett mål, men misbrukte flere store muligheter. Bilde: Granada, Wikimedia.

(Leipzig – Wolfsburg 2-0) RB Leipzig er på god vei til Champions League. Etter 2-0-seieren mot VfL Wolfsburg ligger Leipzig sju poeng foran Europa League-plassene.

Etter et kvarter uten store høydepunkter utnyttet hjemmelaget sin første målsjanse. Nordi Mukiele klarte å holde på ballen på kanten og spilte den tilbake mot sentrum. Over tjue meter foran målet hadde Kevin Kampl for mye plass og plasserte ballen rett ved siden av stolpen.

Leipzig skapte flere muligheter, mens Wolfsburgs oppbyggingsspill var preget av mange feilpasninger. Lukas Klostermann satte ballen over tverrliggeren etter et hjørnespark.

Timo Werner gjorde det bedre kort tid senere. Etter en ballgevinst spilte Leipzig en sterk overgang. Marcel Sabitzer slo et innlegg i boksen. Werner snek seg unna Robin Knoche og headet ballen i nettmaskene.

Leipzig skapte deretter lite, men klarte stort sett å holde Wolfsburg unna eget mål. Gjestene var harmløse og manglet kreativitet. Den eneste store muligheten før pausen bommet Admir Mehmedi på. Sveitseren ble spilt gjennom av Maximilian Arnold og prøvde å runde Peter Gulacsi, men klarte ikke å kontrollere ballen.

Sju minutter etter pausen hadde Wolfsburg sin neste mulighet. Marcel Tisserand slo et innlegg i sekstenmeteren, men Gulacsi reddet Daniel Ginczeks volley.

Utenom det hadde Leipzig likevel god kontroll. Vertene overlot ballen til Wolfsburg, men klarte å utnytte rommet bortelaget bød på. Leipzig hadde flere anledninger til å øke ledelsen. Ibrahima Konates og Matheus Cunhas avslutninger gikk dog rett på Wolfsburgs keeper Pavao Pervan.

Den tyske landslagsspissen Timo Werner kunne ha avgjort kampen på egenhånd. Tjue minutter før slutt vartet Pervan opp med en mesterlig redning mot Werners avslutning fra kort hold. Kort tid senere bommet han så vidt på mål. Et nytt forsøk av Werner klarerte Knoche på streken og kort tid senere reddet Pervan på nytt.

Fra Wolfsburg, derimot, kom det meget lite. Marcel Tisserand som akkurat ikke var høy nok til å stusse ballen over streken, hadde bortelagets siste mulighet.

Leipzig vant kampen meget fortjent og ligger på tredjeplassen med 58 poeng. Wolfsburg har 45 poeng og ligger nå på åttendeplassen.