Lewandowski med en dobbel i fredagens kamp etter vinterpausen

178

Endelig er Bundesliga i gang igjen etter nesten en måned med pause.

Hamburg tok i mot lederene Bayern Munchen på Volksparkstadion. Bayern er klare favoritter i kampen og vant forrige ippgjør i første sesongkamoen hele 5-0.

Bayern kjører prettet helt fra start, men Hamburg er gode defensive å får forhindret Bayern på sin egen halvdel. Hamburg kommer til sine muligheter og etter 12 minutter er det Hunt som får muligheten etter at Bayern har styrt kampen. Men skuddet er uten styrke og blir enkelt reddet av Manuel Neuer. Det er Bayern som fortsatt presser på og på få minutter godt over halvspilt omgang får både Ostrzolek og Kacar gult kort hos Hamburg etter felling av Douglas Costa og Kingsley Coman.

Men i det 36 minutt deler dommer Felix Zwayer ut dagens tredje gule kort og det er til Hamburg sisteskanse, Rene Adler, som takler ned Thomas Müller etter en eksepsjonell pasning fra Phillip Lahm. Thomas Müller som normalt tar straffer til Bayern overlater det til sin spillerkollega, Robert Lewandowski som sender Adler feil vei og det står 0-1 til Bayern.

Kun 2 minutter seinere blir Thomas Müller igjen felt innen for 16 meteren, men denne gangen er det ingen reaksjon fra dommeren selvom bildene viser at han blir dyttet i ryggen, så slipper Hamburg med enda et straffespark imot seg. Kun få minutter etter får Hamburg sitt 4 (!) gile kort i kampen da Nicholas Müller river ned Coman. Phillip Øahm får også se det gulekortet rett før pause da han feller Illicevic og gir Hamvurg frispark. Men det skjer ikke mer før pause og det står 0-1 til Bayern etter 45 minutter.

2 omgang er startet og det er Bayern som kjører fult ut og Kingsley Coman kommer til en meget god sjanse etter kun få minutter, men Rene Adler får kastet seg etter ballen og gir Bayern en corner. Påfølgende corner lander ute hos Boateng som klinker til fra 35 meter, men skuddet går utenfor kassen til Adler.

Det er Bayern som er mest aggresiv, men etter 52 minutter får Hamburg frispark i en god posisjon. Ballen blir slått inn av Aron Hunt og ballen havner hos Pierre-Michel Lasogga som klinker til på volley og ballen går via Alonso og i mål. Fansen blir helt ekstastisk og det står 1-1 og vi er igjen tilbake til utgangspunktet. Boateng forlater banen til fordel for Javi Martinez få minutter etter scoringen etter å ha pådratt seg en stygg skade. Boateng hinker av banen.

Men det tar ikke lang tid før det er scoring igjen. Ballen sprettet mot Müller som skyter på volley, men skuddet går rett på Adler som må gi retur og det står Lewandowski som setter sin andre scoring for dagen og Bayern er igjen tilbake i ledelsen. Der burde absolutt Adler ha klart å holdt på ballen, og han føler nok at han har ødelagt det gode utgangspunktet til HSV.

Det er Bayern som fremdeles pumper mot Hamburg sitt mål. Både Lewandowski og Alaba kommer til gode muligheter uten at det kommer flere nettkjenninger. Kampen har roet seg litt ned nå etter det andre målet til Bayern.

Holby skaffer Hamburg frispark i noenlunde god posisjon etter 75 minutter, men det resulterer ikke i noenting. Douglas Costa prøver jeg få minutter etter, men skuddet går utenfor målet til Hamburg. Rudnevs entrer banen for målscorer Lasogga og viser seg frem med en gang. Rudnevs kommer seg forbi Badstuber og prøver å sende baølen over til Aron Hunt, men Bayern får klarert den ut. Thoago kommer til en god mulighet, men hodet til Rene Adler står i veien og får ballen ut. Arjen Robben entrer banen for Douglas Costa, samtidig som Hamburg gjør sitt siste byttet for kvelden da Jung kommer inn for Kacar.

Alonso får ned Rudnevs i en god posisjon og mottar det gulekortet. Som forøvrig er kampens 6 gulekort. Men skuddet fra Gregoritsch går rett i muren og han prøver seg igjen, men det resulterer til ingen ting.

Hamburg prøver desperat i å få ballen i sluttminuttene. Gregoritsch kommer til en mulighet, men det ender 1-2 til Bayern München som nå leder med hele 11 poeng foran Dortmund som møter Borussia Mönchengladbach imorgen kl. 1830.

Hamburger SV – Bayern München x-x (0-1)

Mål: 0-1 Lewandowski str. 37?, 1-1 Selvmål Alonso 53?, 1-2 Lewandowski 61?,

Gulekort: Ostrzolek, Kacar, Adler, Müller, Hamburg. Lahm, Alonso, Bayern.

Tilskuere: 57 000

Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Djourou, Cleber, Ostrzolek – Kacar (Jung 81?), Holtby – Müller, Hunt, Illicevic (Gregoritsch 70?) – Lasogga (Rudnevs 76?)

Bayern München: Neuer – Alaba, Badstuber, Boateng (Martinez 56?), Lahm – Alonso – Costa (Robben 81?), Thiago, Müller (Vidal 69?), Coman – Lewandowski

Innlegget Lewandowski med en dobbel i fredagens kamp etter vinterpausen dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com