Ble ligagullet avgjort i den 27. runden?

180

Det ble en runde med en del overraskende resultater. Barcelona som hadde fått kontakt og tatt over ledelsen i La Liga, snublet mot Deportivo La Coruna. Det betyr at Real Madrid med sin seier i dag er 2 poeng foran Barcelona med en kamp mindre spilt. Det er 11 runder igjen så mye kan skje, men det peker i retning av Real Madrid.

Espanyol – Las Palmas 4-3. Scoringer: E: Lopez, Moreno, Piatti, Jorado. LP: Lemos (2), Garcia.
Målrikt oppgjør i Barcelona da Espanyol hadde Las Palmas på besøk fredag kveld. Hjemmelaget i bra form for tiden. Las Palmas sliter med å få resultater. Bare 2 seire på de siste 10 kampene mot svak motstand hjemme. Med en god avslutning på sesongen kan Espanyol melde seg på i konkurransen om spill i Europa League.
Valencia – Sporting Gijon 1-1. Scoringer: V: Munir. SG: Cop.
Dette var en kamp Valencia burde og skulle vinne. Sporting på nest siste plass skal være overkommelig for Valencia hjemme. I stedet ble det nesten tap. Takket være en scoring av Munir i det 85. minutt ble det et poeng. Valencia er veldig ustabile i prestasjonene. Det er kort tid siden de slo Real Madrid.

Sevilla – Leganes 1-1. Scoringer: S: Jovetic. L:Gabriel.
Et overraskende resultat på Pizjuan i Sevilla. Hjemmelaget har prestert godt hele sesongen og ligger på en sterk 3. plass, så seier hjemme mot svake Leganes var ikke forventet. De hvilte noen spillere pga. CL-kamp mot Leicester til uken, noe som kan ha hatt litt betydning.

Malaga – Alaves 1-2. Scoringer: M: Carlos. A: Feddal, Mendez.
Malaga er skikkelig i trøbbel om dagen. 4 strake tap, og bare en seier på de siste 10 kampene. Dette kan bety nedrykksstrid om de ikke klarer å snu trenden. Med unntak av fortapte Osasuna, så er det ingen andre lag som har sanket færre poeng enn Malaga de siste 10 kampene.

Granada – Atletico Madrid 0-1. Scoring: Griezmann
Det så lenge ut til å gå mot poengdeling i Granada. En kamp noe under pari for Atletico endte godt etter at Griezmann headet inn en corner i det 84. minutt. Det begynner å bli en luke opp til sikker plass for Granada. Det er mer og mer som tyder på at Granada, Sporting og Osasuna blir de 3 lagene som må ta turen ned i Segunda Division.

Real Sociedad – Athletic Bilbao 0-2. Scoringer: Garcia (str.), Williams.
Storkamp i nordvest. Hjemmelaget med en god sesong så langt. Atheltic med en noe svakere sesong, men er nå for alver med i kampen om en plass i Europa. Bortelaget får tildelt straffe som keeper «nesten» redder, men Garcia har marginene på sin side. Atheltics andre mål var et forferdelig tilbakespill av hjemmelagets høyre back. Inaki Williams får en grei oppgave med å plukke den opp og sette den forbi keeper Rulli.

Deportivo La Coruna – Barcelona 2-1. D: Joselu, Bergantinos. B: L. Suarez.
Barcelona kom seg fort ned på jorda igjen etter suksessen mot PSG. Ingen god kamp av Barcelona. Deportivo har slitt hele sesongen, men trenerbytte ser ut til å ha virket positivt. Til tross for 71 % balleinnehav for Barcelona, så klarte de ikke å skape mange sjanser, selv om det var nok til at kampen burde vært vunnet. Deportivo scoret 2 mål på cornere.

Celta Vigo – Villareal 0-1. Scoring: Soldado.
Roberto Soldado er tilbake igjen for Villareal. Pga. skader har han kun startet 3 kamper denne sesongen. Hjemmelaget med sin storscorer Aspas på benken. Det ble en jevn kamp i sjanser og spill. Soldados scoring på overtid i første omgang ble kampens eneste.

Real Madrid – Real Betis 2-1. Scoringer: RM: Ronaldo, Ramos. RB: Navas (selvmål).
Det ble ingen lett kamp for Real Madrid. Navas klarer på merkelig vis å fomle inn et relativt enkelt skudd fra Sanabria. Ronaldo klarte å skape balanse på en flott heading rett før pause. Etter 78 minutter blir Betis redusert til 10 mann, etter at Piccini fikk sitt andre gule. Rett etter får Real Madrid en corner som Toni Kroos slår inn. Hvem andre en kaptein Ramos er der og header i mål. Vi har sett det en del ganger før. Med inntar Real Madrid tabelltoppen 2 poeng foran Barcelona.