Ligue 1 20. runde: Draxler fikset 3 poeng

232

Den 20. runden i Ligue 1 ble spilt i helgen. Slik gikk kampene:

Lille – Saint-Etienne 1-1

20. runde i den franske toppdivisjonen startet fredag, med et uavgjort resultat mellom Lille og Saint-Etienne. Våre menn i Sant-Etienne var ikke å finne i startoppstillingen, men Ole Sælnes satt på benken. Alexander Søderlund var ikke i troppen. gjestene kom best i gang, og gikk opp i 1-0 etter 17 minutter ved Romain Hamouma. Gjestene ga seg ikke og utlignet i det 71. minutt. Dermed ble det poengdeling mellom to lag som begge har ambisjoner om å kjempe om plass i Europa, men ikke helt har klart å etablere seg i toppen denne sesongen.

Ole Sælnes satt på benken fra start, men kom inn etter 83 minutter.

Rennes – PSG 0-1

PSG kom på besøk til 7.plassen Rennes og tok 3 poeng etter et langskudd fra ny-signeringen Julian Draxler, fantastisk start i PSG-drakten for tyskeren som kom fra Wolfsburg. Meget viktig for et PSG-lag som ikke har hatt samme flyt som i forrige sesong.

Angers – Bordeaux 1-1

Bunnlaget Angers tok i mot 10.plass Bordeaux. Det ble nok en målfattig kamp. Begge målene kom tidlig i kampen. Gjestene var nær en seier etter en akrobatisk avslutning fra Nicolas Pallois som gikk i tverrliggeren. Et viktig poeng for Angers i bunnstriden, og skuffende for Bordeaux, som ikke fikk med seg full pott.

Lorient – Guingamp 3-1

Siste plass Lorient tok i mot 5.plass Guingamp. Gjestene tok ledelsen kort tid før pause ved Yannis Salibur. Vertene hadde ikke tenkt å gi fra seg poeng enkelt og dro fram en enorm sluttspurt, og vant til slutt 3-1 etter scoringer i det, 72, 82 (på retur fra straffe) og i det 90. minutt. Den tidligere Allsvenskan spilleren Abdul Majeed Waris som bommet på straffen sikret seieren for hjemmelaget som klatret over Metz på tabellen, riktignok med en kamp mer spilt.

Montpellier – Dijon 1-1

Poengdeling mellom to lag som ligger relativt nære nedrykk etter denne runden. Begge lag var nok litt skuffet etter 1 poeng, spesielt hjemmelaget. Gjestene tok ledelsen tidlig, og er nok av den grunn skuffet over å ha mistet alle 3 poengene 3 minutter før full tid, ved en scoring fra Jerome Roussillon.

Nancy – SC Bastia 1-0

Ny målfattig kamp, der hjemmelaget trakk det lengste strået. Issiar Dia scoret etter 59 minutter, og det ble kampens eneste scoring. Dermed hopper Nancy opp på en 11. plass, men fortsatt bare 4 poeng ned til nedrykksstreken. Bastia ligger fortsatt på 16. plass etter oppgjøret, kun over streken på bedre målforskjell enn Angers.

Issiar Dia er delt toppscorer for Nancy med 3 mål

Toulouse – Nantes 0-1

Sterk og meget viktig borteseier for Nantes. Emiliano Sala ga Nantes ledelsen etter 20. minutter og den holdt helt inn. Toulouse hadde en stor sjanse i det 71. minutt, men utrolig nok bommet Dodi Lukebakio på mål. Dermed endte det med 3 poeng til gjestene som kryper over streken.

Nice – Metz 0-0

Meget godt resultat sett med Metz-øyne, men helt motsatt for hjemmelaget. 0-0 og poengdeling mot bunnlaget er ikke godt nok når man kjemper om tittelen. Nice skulle nok ønsket at super Mario var på banen. Med 1 poeng i denne kampen gikk senere på lørdag Monaco opp på tabelltopp, med bedre målforskjell enn Nice.

Caen – Lyon 3-2

Caen overrasket stort med 3-2 seier over Lyon. Til tross for 2 scoringer av Lyon’s stjernespiss Alexandre Lacazette, klarte hjemmelaget å ta 3 meget viktige poeng i bunnstriden. Scoringer fra Gnaly Cornet (selvmål) og 2 mål fra Ivan Santini gjorde at Caen klatret over streken, og opp på 15.plass. Santini har nå 10 mål i ligaen denne sesongen, og fortsetter han formen blir han meget viktig for Caen. Caen har også en hengekamp.

Marseille – Monaco 1-4

Monaco inntok tabelltopp i rundens siste kamp, etter en særdeles god oppvisning borte mot Marseille. Tidlige scoringer fra Thomas Lemar og Radamel Falcao gjorde det vanskelig for vertene. Marseille reduserte riktignok kort tid etter de to målene til Monaco, men Monaco hadde mer krutt på lager. Like før Pause satt Bernardo Silva inn 3-1, og samme mann fastsatte sluttresultatet til 4-1 i det 56. minutt.

Radamel Falcao har funnet tilbake til gammel scoringsform denne sesongen, og står med 12 mål på 14 kamper.