Ligue 1 runde 23: Lille gikk på en smell mot Lorient

166

Runde 23 i Ligue 1 sesongen 2016/17 er historie, og her kommer en oppsummering av denne runden.

Fredag 3. ferbruar

Metz – Marseille 1-0

Fredag startet Metz og Marseille denne runden av Ligue 1. Hvor Dimitri Payet fikk sin debut i Ligue1 sammenheng. Hjemmelagets Yann Jouffre ble den avgjørende spilleren, i denne kampen. Jouffre dukket åtte minutter før full tid, etter keeperen Yohann Pele ikke klarte å hanskes med skuddet fra Yann Jouffre fra omtrent 20 meter. Payet fikk sin Marseille debut som innbytter i eCoupe de France seieren over Lyon på onsdag, fredag kom han inn i det 55 minuttet. Seieren til Metz gjorde at laget ligger nå fire poeng over nedrykksstreken.

Lørdag 4. februar

AS Monaco – OGC Nice 3-0

Det her var rundens hovedkamp mellom Monaco og Nice. Kampens første mål kom to minutt ut i den andre omgangen ved tidligere Nice-spiller Valère Germain, som ikke jublet noe særlig. Det andre målet kom ved Rademel Falcao først i scoret han i det 60, 81 minuttet, og han avgjorde kampen. Monaco leder med tre poeng ned til Nice. Kamprapport her

Montpellier – Bastia 2-1

Allerede i det 14 minuttet gikk hjemmelaget opp i ledelsen ved Steve Mounie som scoret sitt første for dagen. Hjemmelaget var det ledende laget gjennom kampen. Gjestene fikk utligningen i det 34 minuttet ved Enzo Crivelli. Men det var Steve Mounie sin dag, som i det 64 fikk sette inn sitt andre, og dermed sørget for hjemmeseier. På slutten av kampen, på overtid av overtid fikk gjestene rødt kort ved Alexander Djiku.

Guingamp – Caen 0-1

Nok en overraskende kamp, hvor gjestene fra Caen gikk av med en 0-1 seier. Guingamp er vanligvis et strekt hjemmelag, men måtte bukke under for Caen og deres målscorer  Yann Karamoh, som var mannen bak seieren i dette oppgjøret.  Men det var lenge 0-0, og da det så ut til at det skulle ende med et poeng til hvert av lagene dukket nevnte Karamoh opp på overtid og sørget for seier for Caen.

Lille – Lorient 0-1

Wow, kan det bli rundens overraskelse. Det var ingen som trudde at Lille OSC, skulle avgi poeng mot Lorient i denne kampen. Både Xeka, den portugisiske vingen signert fra Braga, og nederlenderen  Anwar El Ghazi fikk begge sin debut for vertene. Jérémie Aliadière var mannen som scoret kampens eneste mål i det 49 minuttet. Det skulle også vise seg å bli kampens eneste mål.

Dijon – PSG 1-3

Etter Monacos seier over Nice, tidligere på lørdag måtte PSG vinne for å kunne henge sånn relativt med laget fra Monaco. Men også for å ha muligheten til å komme a poeng med Nice på andreplass. 0- 1  kom ved Lucas Moura(29). I det 31 utlignet hjemmelaget ved Julio Tavares. Thiago Silva satte inn 1-2 i det 81, og kun tre minutter av kampen kom 1-3 ved Edison Cavani.

Bordeaux – Rennes 1-1

Bordeaux ble hindret i å ta sin tredje strake seier i Ligue 1 da dem møte Rennes. Men vi måtte vente lenge på at målet skulle komme i kampen. Vi måtte gå helt uti den andre omgangen før vi fikk mål i kampen,  da Yoann Gourcuff scoret mot sine gamle lagkamerater headet inn 0-1 for gjestene. Drøye 15 minutter før slutt kom utligningen for hjemmelaget  da Gaëtan Laborde løsnet et skudd og ballen gikk rett i mål. Flere mål ble det ikke i kampen.

Søndag 5.februar

Toulouse – Angers 4-0

Det var ingen tvil om hvor seieren skulle havne i denne kampen. Angers som er tredje sist på tabellen i Lihue 1, og gjestene holdt nullen gjennom hele første omgangen. Men da Toulouse først fikk hull på byllen i andre omgang, ble det totalt overkjøring og hjemmelaget ydmyket gjestene med hele 4-0. Andy Delort åpnet scoringshowet. Før den danske midtbanespilleren Martin Braithwaite scoret det andre målet, før Oscar Trejo og Ola Toivonen satte inn 4-0. Toulouse ligger på en tiendeplass på tabellen med 29 poeng.

Nantes – Nancy 0-2

Denne kampen fikk vi to røde kort på et å samme minutt. Kampens første mål kom i det 50 minuttet, til gjestene Nancy ved Issiar Dia, det andre målet kom i det 64 ved Julien Cetout. Så fikk vi en merkelig situasjon, dommeren valgte i det 90 minutt å gi hjemmelaget to røde kort, først fikk Amine Harit, og i samme slengen ga han Vincent Muratori også et rødt kort. Det var en dramatisk kamp. Vi fikk ikke flere mål og heller ikke noe flere røde kort.

Saint-Etienne – Lyon

Le Derby kampen mellom Saint-Etienne og Lyon, ble innholdsrik kamp. Hvor enn nordmann fikk starte kampen, det var Alexander Søderlund.  Kampens første mål kom allerede etter ni minutter spilt,  ved Kevin Monnet-Paquet. Hjemmelaget økte ledelsene etter bare 23 minutter spilt, ved Romain Hanouma.  Kampen varierte frem og tilbake, og Lyon kunne likså greit ha fått både 2-1 og 2-2, vel som 2-3. Helt på tampen av kampen fikk Lyon to kjappe røde kort, det første til  Rachid Ghezzal, som hadde et gult kort fra før av. Det andre gule kom etter han slo til en motspiller. Det andre kom etter en stygg takling av Corentin Tolisso. Her fikk vi to røde kort på samme tidspunkt.  Dermed vant Saint-Etienne 2-0, og tar tre poeng i Le Derby.