Lillestrøm berget plassen mot Kristiansund

235

(Lillestrøm – Kristiansund 2-0) Lillestrøm SK har berget plassen i Eliteserien. Hjemmeseieren mot Kristiansund BK var nok til at klubben fra Romerike spiller på øverste nivå i 2019.

Hjemmelaget spilte offensivt fra begynnelsen. Lillestrøms angrepsspill var godt strukturert, og vertene kom til mange sjanser.

Den første hadde Arnor Smarason da han skjøt over målet etter fire minutter. Kort tid senere bommet Flamur Kastrati på den andre siden – den første og siste sjansen Kristiansund skulle ha i første omgang.

Deretter spilte kun Lillestrøm. Andreas Vaikla reddet mot Frode Kippes heading og Daniel Alexander Pedersen bommet på mål.

Etter et kvarter ble hjemmelaget belønnet. Kristoffer Ødemarksbakken spilte ballen på Smarason i boksen. Islendingen tok ballen ned med brystet og hamret den i nettmaskene.

Hjemmelaget ga seg ikke deretter og satset på å øke ledelsen. Kippe traff tverrliggeren etter et hjørnespark. Vaikla reddet mot Pedersen etter et nytt hjørnespark. Fredrik Krogstads lure avslutning bommet så vidt på krysset. Thomas Lehne Olsen kom alene med keeper, men skjøt rett på Vaikla. Til tross for mange gode muligheter ledet Lillestrøm dermed kun 1-0 til pausen.

Lehne Olsen avgjorde

Fem minutter etter pausen hadde Lillestrøm sin neste gode sjanse: Ødemarksbakken kunne skyte umarkert fra seksten meter, men også han bommet så vidt på krysset.

Deretter hadde Kristiansund sine eneste farlige situasjoner i andre omgang. Torgil Gjertsen kom til en avslutning, men bommet på mål. Noen minutter senere vartet Marko Maric opp med en god redning mot Bendik Bye.

Til tross for det var det fortsatt Lillestrøm som hadde de største mulighetene. Den største brant Lehne Olsen etter en overgang. Spissen ble spilt gjennom av Ifeanyi Mathew og var helt alene med keeper. Avslutningen traff ikke målet.

Sju minutter før slutt headet Lehne Olsen i tverrliggeren. Smarason klarte ikke å sette returen etter at en forsvarsspiller kastet seg i ballen.

To minutter senere avgjorde Lehne Olsen kampen. Etter Smarasons frispark hoppet spissen høyest og headet ballen på mål. Avslutningen var egentlig keepermat, men Vaikla glapp ballen som rullet over streken.

Lillestrøm avsluttet sesongen på 12. plass og har dermed berget plassen i Eliteserien. Kristiansund havnet på 5. plass.