Lillestrøm på kvalikplass etter uavgjort mot Haugesund

163

Lillestrøm SK har falt ned på kvalikplassen etter 1-1 mot FK Haugesund på Åråsen. Gultrøyene har ikke vunnet en seriekamp på over tre måneder. Haugesund, derimot, holder seg i toppsjiktet av tabellen.

Gjestene tok føringen etter kun ti minutter. David Akintola spilte en fin pasning på Ibrahima Wadji. Simen Kind Mikalsen fulgte ikke med, og Wadji sendte ballen forbi Marko Maric i nettmaskene.

Deretter hadde LSK en god mulighet ved Arnor Smarason som bommet på mål. Utenom det skjedde det lite foran målene den første halvtimen. Lillestrøm hadde ballen mest, men manglet midlene til å kunne bryte ned bortelagets forsvar.

Etter rundt tretti minutter reddet Per Kristian Bråtveit sterkt mot Smarason. Returen havnet hos Mikalsen som ble felt av Sondre Tronstad. Den påfølgende straffen konverterte Smarason.

Deretter tok LSK styringen av kampen, og Bråtveit måtte varte opp med enda en sterk redning før pausen. Thomas Lehne Olsen fikk ballen etter et lavt innlegg og klinket til fra kort hold. Bråtveit fikk armen opp og lenket ballen over tverrliggeren.

Det var også hjemmelaget som hadde den første muligheten i andre omgang. En lang pasning av Stefan Antonijevic fant Lehne Olsen. Spissen bommet hårfint på lengste stolpe fra spiss vinkel. Kort tid etter var det Daniel Pedersens heading som bommet på lengste etter et hjørnespark.

Kampens siste halvtime lignet mye på den første. Ballen var mye på midten av banen og sjeldent i nærheten av målene. Unntatt noen få halvsjanser for begge lag og at Gary Martin kunne ha fått idømt et straffespark oppstod det ingen flere nevneverdige situasjoner.

Haugesund holder seg på tredje plass, fem poeng bak Rosenborg og to foran Molde. Lillestrøm falt ned på kvalikplassen, to poeng bak Stabæk og med like mange poeng som Start på plassen bak.