Lillestrøm med nytt tap i Europa

263
Lillestrøm logo

Etter 0-4-bortetapet i Europa League-kvalifiseringen mot Linzer ASK har Lillestrøm SK også tapt omkampen. På Åråsen tapte cupvinnerne 1-2 mot østerrikerne.

I Lillestrøm var det ingen som hadde håp om å avansere etter bortekampen. Likevel var det hjemmelaget som var mest aktiv i begynnelsen av kampen. Linz gjorde ikke mer enn nødvendig. Det ble likevel ingen sjanser for Lillestrøm med det første. Brenden hadde hjemmelagets eneste sjanse etter et innlegg fem minutter før pausen.

Det var Linz som hadde sjansene, så snart de spilte ballen kjapt. Etter en halvtime gikk Jamnig alene mot Igonen, men skjøt rett på den estiske keeperen. Fem minutter senere tok gjestene ledelsen da Goiginger fikk ballen etter fint spill i sekstenmeteren, og banket den forbi Igonen.

I starten av andre omgang oppstod det heller ikke mange farlige situasjoner. Etter en katastrofal tabbe av Amundsen, som mistet ballen som siste mann, økte Linz ledelsen. Bortelaget løp med to spillere mot Igonen, og Tetteh måtte til litt bare treffe det tomme målet.

Lillestrøm prøvde fortsatt å spille fotball etter 2-0-målet, men som i store deler av kampen klarte ikke hjemmelaget å komme seg forbi bortelagets solide forsvar. Brenden hadde igjen en god mulighet, men på nytt reddet Schlager.

Rundt ti minutter før slutten scoret Lillestrøm. Et frispark fra 25 meter satte Lehne Olsen i krysset. Hjemmelaget ville deretter i det minste ikke tape kampen, men den noe uheldige Brenden traff kun tverrliggeren etter et hjørnespark. Lehne Olsen bommet på mål med en heading.

Sammenlagt har Lillestrøm tapt 1-6 mot Linz, og er ute av Europa League. Lagets neste seriekamp er hjemme mot Molde på søndag.