Lillestrøm møter Linz i Europa League – Molde til Nord-Irland, Sarpsborg til Island

205
Frode Kippe og Lillestrøm reiser til Østerrike i Europa League. Bilde: Jarvin, Wikimedia.

Norgesmesteren Lillestrøm SK møter østerrikske LASK Linz i den andre kvalifiseringsrunden til Europa League. Molde FK og Sarpsborg 08 som begge starter i den første kvalifiseringsrunden, møter henholdsvis Glenavon FC og IBV Vestmannaeyjar.

- Annonse -

– LASK Linz er et bra lag, men ikke et lag vi bør være redd for å møte. Jeg vil si at det er helt åpent hvilket lag som går videre. 50-50. Det blir to tøffe og to interessante kamper. Jeg er glad for at vi skal spille i hjemlandet mitt, sier Lillestrøms keeper Marko Maric til klubbens hjemmeside.

Som nyopprykket lag havnet Linz på fjerde plass i den østerrikske ligaen i 2017/18-sesongen, bak RB Salzburg, Sturm Graz og Rapid Wien.

Den første kampen spilles i Østerrike 26. juli. Returkampen spilles på Åråsen 2. august.

Allerede to uker tidligere starter Molde og Sarpsborg i den første kvalifiseringsrunden. Molde møter nord-irske Glenavon FC som havnet på tredje plass i den forrige sesongen.

Den første kampen spiller Molde i Nord-Irland. Ettersom returkampene i den første runden spilles 19. juli, får Molde en hjemmekamp i jazzuka, noe som klubben synes er bra.

– Det er svært gledelig for oss at vi får hjemmekamp i jazzuka. Jazzfestivalen er en folkefest med mange tilreisende, og dette blir jo årets jazzkamp ettersom vi ikke spiller vanlig Eliteserie-runde. Europaspill er viktig for Molde Fotballklubb og vårt publikum, vi håper derfor at så mange som mulig vil bidra til å gjøre denne kampen til en happening. I tillegg så kan vi også få besøk av mange feststemte Nord-Irer som får oppleve Molde under jazzfestivalen, og som nok vil bidra til å lage stemning i byen, og på Aker Stadion, sier Moldes markedsdirektør Oddvar Talset til Moldes hjemmeside.

Hvis Molde kommer seg til neste runde, møter de vinneren av kampen mellom Anorthosis Famagusta fra Kypros, og albanske KF Laçi.

I likhet med Lillestrøm og Molde spiller også Sarpsborg den første kampen borte. Reisen fører dem til Island, der de møter IBV Vestmannaeyjar. Klubben fra øya Vestmannaeyjar vant den islandske cupen i fjor, men ligger foreløpig på den nest siste plassen i ligaen.

– Dette blir en fantastisk opplevelse. Vestmannaeyjar er så idyllisk og rått vi kan få det. Det blir en kjempeopplevelse for hele klubben, sier Sarpsborgs daglige leder Espen Engebretsen til klubbens hjemmeside.

Om Sarpsborg slår det islandske laget, venter sveitsiske FC St. Gallen i den andre kvalifiseringsrunden.

Kommentarer

kommentarer