Lillestrøm ydmyket Vålerenga på bortebane

214
Thomas Lehne Olsen scoret to mål i derbyet mellom Vålerenga og Lillestrøm. Bilde: Cato Edvardsen, Wikimedia.

(Vålerenga – Lillestrøm 0-3) For første gang siden 2012 har Lillestrøm vunnet et bortederby mot Vålerenga. En solid jobb i forsvaret og effektivitet foran målet sikret kanarifuglene tre poeng mot erkerivalen.

Det var dog Vålerenga som hadde kampens første avslutninger. Etter kun ti sekunder hamret Magnus Lekven ballen over krysset fra langt hold. Den første store sjansen hadde Fitim Azemi som fikk tak i en pasning i bakrommet fra Chidera Ejuke og lobbet ballen over tverrliggeren.

Lehne Olsen utnyttet keppertabbe

Etter et kvarter var det dog Lillestrøm som tok ledelsen – med god hjelp av Adam Larsen Kwarasey. Daniel Gustafsson skjøt fra langt hold. Vålerengas sisteskanse burde ikke ha hatt problemer med skuddet, men gav retur rett foran mål. Thomas Lehne Olsen scoret på åpent mål.

Selv om Vålerenga hadde ballen mest, forsvarte Lillestrøm seg godt. Hjemmelaget skapte kun én stor mulighet før pausen da Ejuke kom alene med Maric. Lillestrøm-keeperen reddet, men måtte gi retur. Aron Dønnum skjøt på returen, men Maric reddet også dette forsøket. Utenom denne dobbeltsjansen produserte begge lag noen halvsjanser, uten å true keeperne noe nevneverdig.

Overganger og dødballer avgjørende

I andre omgang skapte Vålerenga ikke en eneste målsjanse. Lillestrøm forsvarte seg godt og var potensielt farlige etter overganger. Likevel skapte heller ikke gjestene store muligheter.

En overgang skulle sørge for at LSK doblet ledelsen etter en drøy time. Ødemarksbakken ble felt utenfor Vålerengas boks. Arnor Smarasons frispark havnet hos Tobias Salquist som spilte ballen fra dødlinja rett foran mål. Der stod Lehne Olsen og satte inn sitt sjette mål for sesongen.

Ti minutter senere avgjorde Salquist kampen for godt. På nytt fikk LSK et frispark etter en overgang og på nytt slo Smarason ballen i boksen. Daniel Alexander Pedersen stusset innlegget videre mot bakerste stolpe. Salquist satte ballen mellom beina til Kwarasey fra skrått hold.

Azemi utvist

Vondt ble til verre for hjemmelaget da Azemi var for sent i duellen med Fredrik Krogstad. Spissen hadde fått et gult kort tidlig i andre omgang og ble etter taklingen mot Krogstad utvist med sitt andre gule.

Mot ti Vålerenga-spillere hadde Lehne Olsen mot slutten av kampen muligheten til å score hat trick. Etter en ny kontring og et innlegg av Gustafsson fikk spissen avslutte fra innenfor boksen, men traff ikke ballen fullt og skjøt over tverrliggeren. En ny avslutning fra lengre hold satte Lehne Olsen til siden for mål noen minutter senere.

Mens Vålerenga etter tapet blir stående med 17 poeng, har Lillestrøm nå tolv poeng etter ti kamper.