Linberg best – Vålerenga snytt for scoring

680
Camilla Linberg scoret for LSK Kvinner. Foto: Torbjørn Andersen, Fotballnerd.no

Vålerenga – Lillestrøm 1-1. Camilla Linberg var banes beste i storoppgjøret for kvinner. Vålerenga ble snytt for en scoring

Camilla Linberg oppsummerer kampen på følgende måte:

-For vår del er det vår andre kamp etter en lang oppkjøring. Det er noen steg opp fra sist. Det er mye sjanser til begge lag og det burde kanskje vært flere mål fra begge lag, sier Camilla Linberg til Fotballnerd.no.

Vålerenga med første store sjanse
Vålerenga møtte LSK Kvinner lørdag ettermiddag. Det var en jevn start på kampen. Ingen av lagene klarte å rive til seg noe initiativ.

Etter drøye 15 minutters spill kom kampens første store sjanse og det var Vålerenga som skapte den. Janni Thomsen med perfekt slått frispark. Dejana Stefanovic headet rett på keeper. Kjemperedning av Ida Norstrøm.

Camilla Linberg prøvde seg på egenhånd etter drøye 23 minutters spill. Det endte dessverre for LSK Kvinner bare med corner.

Linberg var hovedpersonen
LSK tok over kampen og Camilla Linberg var hovedpersonen. Hun rundlurte Thomsen men skuddet ble blokket etter drøye halvtimen. Et par minutter senere fikk Vålerenga en ny sjanse. Janni Thomsen skjøt via Ida Norstrøm og til corner, som ikke ble noe av.

Sigurdardottir fikk en ny sjanse for Vålerenga noen minutter senere men headingen gikk rett på keeper. Vålerenga-keeper Jalen Tompkins stoppet 16 år gamle Mille Ivi Christensen like etter. Haavi fikk en ny sjanse for LSK men heller ikke hun klarte å lure Tompkins. Lobben gikk like til side for mål.

Hjørnespark for Vålerenga et par minutter senere. Janni Thomsen slo corner. Stine Ballisager Pedersen headet via tverrligger og over. Totalt sett en underholdende omgang.

LSK tok ledelsen
LSK tok ledelsen 1-0 ved Mille Ivi Christensen etter to minutter i den andre omgangen. Hun ble flott gjennomspilt av Camilla Linberg og brukte to sjanser på å score.

Vålerengas Dejana Stefanovic måtte bytte ut etter 53 minutters spill. Hun lå lenge nede med skade. Tennebø kom inn for Vålerenga. Lillestrøm fortsatte å herje anført av Linberg. Hun var banens beste aktør i denne kampen.

Vålerengas Synne Jensen fikk en grei skuddsjanse etter 56 minutters spill. Skuddet gikk over mål. Kampen jevnet seg mer ut etter hvert i den andre omgangen.

Annullering og utlikning
Ildhusøy fikk en grei sjanse for Vålerenga etter 73 minutter. Hun ble flott gjennomspilt men fikk ballen for langt foran seg og måtte ta en ekstra runde. Det betød at LSK-forsvaret fikk ordnet opp. Minutter senere scoret Celin Bizet Ildhusøy etter pasning fra Rikke Nygaard men assistentdommer flagget en offside. Meget tvilsom sådan.

-Vi fikk en scoring annullert for offside, men jeg kan se at det ikke er offside, sier Vålerenga-trener Jack Maigaard Jensen til Fotballnerd.no.

-Tror det blir en jevn sesong
Etter 86 minutters spill utliknet Vålerenga til 1-1. Ylinn Tennebø, tidligere Avaldsnes, scoret etter retur fra LSK-keeper Ida Norström. Kampen ebbet ut med 1-1.

-De fikk litt rom å spille i og det skaper de også sjanser på. I vårt eget spill så synes jeg det går for langsomt og vi får ikke skapt de muligheter vi ønsker fordi vi får ikke flyttet ballen hurtig nok. I slutten av kampen så vi bra ut, sier Jensen.

Han tror det blir en spennende sesong.

-Det er mange jevne lag og jeg tror det blir en fin Toppserie, sier Jensen.

Vil ta seriegull med LSK
Camilla Linberg er nykommer i årets LSK-lag og er hentet fra Lyn.

-Det er et lag som ønsker å angripe mer. Det er mer direkte fotball-lag og så er det gode enkeltspillere som gjør at jeg kan heve spillet mitt betraktelig. Jeg får også vesentlig flere sjanser der jeg blir satt opp rettvendt i mellomrommet som er min store styrke, sier Linberg til Fotballnerd.no.

-Skal du ta seriegull med LSK?

-Ja, det må jo være målet det. Vi viser at vi er fullt på høyde og etter min personlige mening bedre enn Vålerenga i dag. Men vi har en ganske tynn tropp, så det er viktig at alle holder seg skadefrie, sier Linberg.