Litt statistikk fra Englands nest øverste divisjon

545

Litt statistikk fra Englands nest øverste divisjon

Den sies å være en av verdens tøffeste ligaer med noen av de mest elleville kampene du finner. Her kommer en artikkel med statistikk etter en litt lenger enn halvspilt sesong i Championship.

Den som har scoret flest mål…
Dwight Gayle. Foto: Skysports.com

Dwight Gayle signerte fra Crystal Palace til Championship-klubben Newcastle. Den 25 år gamle spissen har vært strålende for «The Toons» og står med 20 mål på 22 kamper. Nestemann på toppscorerlista har scoret fem færre mål.

 

Kongen av straffemerket…
Rutinert fra femmeteren. Foto: skysports.com

Han er rukket å bli 32 år og har scoret nesten like mange mål (33) for Birmingham City. I år har 5 av hans 6 mål kommet fra straffemerket. Clayton Donaldson er med andre ord Birminghams og Championships konge av straffemerket.

- Annonse -

 

Assistkongen…
Kaptein, og alltid klar til å servere. Foto: goal.com

Barnsleys kaptein og midtbanespiller Conor Hourihane kan score mål, men ser ut til å trives aller best i rollen som servitør. På 26 kamper har har scoret tre ganger og gitt assist 11 ganger. Hourihane og Barnsley startet sesongen med 5 seire på de 7 første kampene. Men formen har ikke vært like stabil hele tiden, og nå er det blitt en luke på 7 poeng opp til kvalifiseringsplass.

 

Spilleren med flest gule kort…
Blackburn sliter denne sesongen, og da er det kanskje ikke så rart at denne mannen leder statistikken for gule kort? Foto: skysports.com

Jason Lowe spiller på midtbanen for nedrykkstruede Blackburn, og har klart å padra seg hele 11 gule kort etter 26 kamper.

 

Flest kort med rød farge…
Tommel opp for flest røde kort? Neppe. Men det er ståa etter halvspilt sesong. Foto: nottinghamforest.co.uk

Pereira Hildeberto kom på lån til Nottingham Forest før denne sesongen og er lagkamerat med bl.a. urokråka Nicklas Bendtner. Den portugisiske forsvarsspilleren leder statistikken for flest røde kort med tallet 3.

 

Keeperen som har holdt buret rent flest ganger…
Denne mannen har 13-års erfaring i toppfotballen, og ser ut til å bli bare bedre og bedre med årene. Foto: skysports.com

Scott Carson startet sin profesjonelle keeper-karriere tilbake i 2003, da debuterte han for Leeds. Siden den gang har han vært i Liverpools, West Bromwichs, Bursaspors, Wigans og nå Derbys eie. Denne sesongen har 31-åringen holdt nullen hele 14 ganger.

 

Har spilt hvert minutt…
Kan juble over å ha spilt flest minutter av samtlige spillere i Championship. Foto: rovers.co.uk

Jason Steele har spilt 2340 av 2340 mulige minutter i Championship, sammen med 13 andre spillere. Det er kanskje ikke så overraskende at det er en keeper som er med å toppe denne listen. Blackburns sisteskanse har holdt seg skadefri og vil være viktig for «Rovers» i kampen mot nedrykk. Steele topper også den negative statistikken med flest innslupne mål (43).

 

Hyppigst på å sende avgårde en pasning…
Det gjelder å holde tunga rett i munnen når man sender avgårde en pasning. Foto: fourfourtwo.com

Huddersfields Aaron Mooy sender en del pasninger i løpet av en kamp. Så langt denne sesongen har han i snitt sendt avgårde 73 pasninger hver kamp.

 

Mest presise pasningsfot…
25 år og i sitt livs beste form? Foto: Reuters

Tom Cairney er 25 år og spiller på midtbanen for Fulham. Han ser ut til å finne medspillerne sine nesten hver gang han sender avgårde en pasning, treffprosenten hans er på imponerende 92,4%.

 

Laget som skyter mest…
Stefan Johansen og Fulham er i flyt om dagen. Foto: skysports.com

De er langt unna å toppe tabellen i Championship. Men hadde uttellingen på forsøk på mål vært bedre kunne de kanskje vært det. Fulham skyter i snitt 16 ganger på mål hver kamp.

 

Sterkest i lufta…
Ipswich har et sterkt luftforsvar. Foto: skysports.com

Ipswich ligger for tiden midt på tabellen i Englands nestøverste divisjon, og veksler mellom å vinne og tape. Men et område der laget fra øst er best, er i lufta. Gjennomsnittlig vinner blåtrøyene 30 hodedueller i løpet av en fotballkamp.

 

Det er viktig å holde ballen i laget…
Reading har funnet tilbake til god gammel form etter at Jaap Stam ble ansatt som ny manager. Nå kjemper de om direkte opprykk til Premier League. Foto: skysports.com

Den gamle unitedspilleren Jaap Stam tok over klubben i sommer og har gjort en formidabel jobb. I fjor havnet laget på en skuffende 17. plass. Per idag ligger Reading på en 4.plass i Championship og kjemper om direkte opprykk til Premier League. Kanskje er det ballinnehav den viktigste nøkkelen til suksess. Reading har i snitt et ballinnehav på 58,7%.

 

Samsvarer statistikken med tabellen?
Slik ser tabellen i Championship ut etter 26 spilte kamper. Foto: whoscored.com

 

Kilder:

whoscored.com

foxsports.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -