Liverpool- og Dortmund-fans kan dele helt ny FIFA-pris

381

Liverpool og Borussia Dortmunds fans har sammen blitt nominert til en FIFA-pris for den spesielle atmosfæren de skapte da lagene møttes på Anfield i kvartfinalen i Europa League 14. april i fjor.

Fansen fra begge lagene kom sammen og sang You ll never walk alone før kampen som Liverpool til slutt vant 4-3 og gikk videre til semifinalen.

Scenene var særlig viktige fordi det skjedde 14. april, dagen før 27-årsdagen for Hillsborough-katastrofen. Gjestene fra Dortmund støttet sammen med hjemmelagets supportere en hyllest til de 96 som omkom på Hillsborough. Dette skriver liverpoolfc.com.

De to klubbenes supportere er blant tre som er nominert.

De to andre er fansen til ADO den Haag og Island.

ADO den Haags fans er nominert fordi de ga leker til barn inne på Feyenoords De Kuip stadion til å støtte Sophias barnesykehus i Rotterdam og Island for den spesielle klappen sammen med spillerne under EM.

Et panel som inkluderer Gabriel Batistuta, Zvonimir Boban, Marta og Vladimir Petkovic skal ta den endelige avgjørelsen. Vinneren skal avgjøres 9. januar under en seremoni i Zurich.

Prisen (FIFA fan award) som er helt ny, er skapt for å sette ekstra stor pris på spesielle øyeblikk blant fotballfans eller en spesiell gest.

Kommentarer

kommentarer