Liverpool fosser videre etter Coutinho-perle

283

(Southampton – Liverpool 0-2) Philippe Coutinhos stjernetreff etter tre minutter bidro sterkt til nok en meget overbevisende seier for Brendan Rodgers og hans Liverpool.

Det var to av Premier Leagues store formlag som møttes til dyst på St. Marys Stadium søndag og det var i forkant knyttet stor spenning til hvordan mottakelsen ville bli for trioen Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert som alle spilte for Southampton forrige sesong. Noen varm mottakelse ble det som ventet ikke, og hjemmefansen holdt ingenting tilbake hver gang en av de rørte lærkula.

1. omgang ble for øvrig en meget innholdsrik affære og det tok ikke lang tid før det smalt bak en forfjamset Fraser Forster i «Soton»-buret. På ekte brasiliansk vis klinket midtbaneeleganten Philipe Coutinho ballen i tverrligger og inn – fra nærmere 25 meters hold. 22. februar og årets mål i Premier League kan være scoret. Omgangen inneholdt også en rekke tvilsomme dommeravgjørelser, bl.a. med straffesituasjoner i begge ender.

Der 1. omgang var et fyrverkeri, ble 2.omgang en relativt rolig affære. Liverpool imponerte tidvis stort og hadde god kontroll på et heller tamt Southampton-mannskap, og etter 73 minutter falt den endelige avgjørelsen. Alberto Moreno snappet opp en feilpasning og slo hardt inn i feltet. Der sto en uheldig Matt Target som fikk ballen rett på seg, noe som gjorde at Raheem Sterling snappet opp kula og satte den enkelt bak Forster – og dermed 2-0 til gjestene.

Noen flere scoringer ble det altså ikke, og kampen ebbet ut med nok en overbevisende 3-poenger til Liverpool, som ikke har tapt en seriekamp siden desember ifjor. Seieren fører dermed Merseyside-klubben opp på en 6. plass på tabellen, ett poeng bak Southampton og to poeng bak Manchester United, som for øyeblikket innehar den meget lukrative 4. plassen som gir Champions League-spill.