Liverpool vant Champions League-finalen mot Tottenham

174
Liverpool Bilde: PAUL ROBINSON, Wikimedia.

(Tottenham – Liverpool 0-2) Liverpool vant Champions League i 2019. Et straffespark etter 25 sekunder og semifinalehelten Divock Origi avgjorde finalen mot Tottenham.

Etter kun 25 sekunder skjøt Sadio Mané ballen i armen til Moussa Sissoko. Damir Skomina pekte på straffemerket – en omdiskutert avgjørelse. Mohammed Salah scoret fra elleve meter.

Deretter var det Tottenham som hadde ballen mest og som kontrollerte midtbanen. Til tross for noen gode trekk, klarte Spurs likevel ikke å true Liverpools forsvar.

Det var til og med «the Reds» som hadde kampens neste farlige avslutning. Trent Alexander-Arnold skjøt fra langt hold, men forsøket havnet til siden for mål.

Kampen var dog sjansefattig. Tottenham klarte ikke å bryte ned Liverpools forsvar. Liverpool satset på overganger, men utnyttet dem dårlig.

Først sju minutter før pausen måtte en av keeperne redde et skudd. Etter en ballgevinst i forsvaret løp Andrew Robertson opp i motstandernes halvdel og avsluttet fra utenfor boksen. Hugo Lloris reddet skuddet til corner.

Tottenham våknet for sent – Origi avgjorde

Heller ikke i andre omgang oppstod det mange muligheter. Den første sjansen kom etter halvspilt omgang. Mané førte ballen framover og via Salah havnet ballen hos James Milner. Innbytteren avsluttet fra 15 meter, men bommet på mål.

På den andre siden måtte Allison Becker gripe inn for første gang etter Delle Allis avslutning som ikke var noe problem for brasilianeren. Allis heading tolv minutter før slutt fløy over tverrliggeren.

Ett minutt senere skapte Tottenham sin til da største mulighet. Allison reddet sterkt mot Sons langskudd. Spurs var først på returen og ballen havnet hos Lucas Moura. Innbytterens svake avslutning reddet Allison.

Seks minutter før slutt fikk Tottenham tildelt et frispark rett utenfor sekstenmeteren. Christian Eriksen skrudde ballen mot lengste hjørne. Allison reddet på nytt.

Tre minutter senere ble kampen avgjort. Virgil van Dijk vant duellen etter et hjørnespark utenfor boksen. Joel Matip spilte ballen videre til Divock Origi som plasserte den i lengste hjørne.

Tottenham gav likevel ikke opp og kom til flere avslutninger. Allison reddet mot både Danny Rose, Heung-Min Son og Harry Kane. Tottenham våknet dog for sent til å true Liverpools seier.