LSK Kvinner tok nytt cupgull – ydmyket Vålerenga

197
Bilde: Sören Döpker.

(LSK Kvinner – Vålerenga 5-1) LSK Kvinner har tatt «The Double» for fjerde gang i løpet av de siste fem årene. Erkerivalene Vålerenga var sjanseløse i finalen på Telenor Arena.

LSK Kvinner var farlige fra starten. De gul-svarte scoret to mål i løpet av de første ti minuttene som begge ble annullert for offside.

Da ballen lå bak Hannah Grace Seabert for tredje gang etter elleve minutter, ble målet tellende. Vålerenga mistet ballen i oppbyggingsfasen til Elise Thorsnes ved midtstreken. LSK-spissen marsjerte over halve banen, krysset innover og satte ballen i nettmaskene.

Ti minutter senere doblet LSK ledelsen. Synne Skinnes Hansen spilte en sterk pasning i bakrommet. Emilie Nautnes var først på ballen, rundet Seabert og scoret.

Nye fem minutter senere scoret Nautnes på nytt. Skinnes Hansen spilte ballen tilbake fra dødlinjen foran målet, der Nautnes på nytt var iskald.

Også etter den tredje scoringen var LSK det beste laget. Seriemesterne skapte flere sjanser og kunne ha økt ledelsen ytterligere. Defensivt var laget godt organisert og ble ikke satt på noen større prøver av Vålerengas harmløse angrepsspillere.

Rett før pausen scoret LSK sitt fjerde mål. Therese Sessy Åsland fikk ballen av Emilie Woldvik på venstre side av sekstenmeteren og plasserte den i lengste hjørne.

Fem minutter etter pausen scoret plutselig Vålerenga. Tina Dalgård Konradsen slo et presist innlegg i boksen. Der hoppet Ajara Nchout Njoya høyest og headet ballen i mål.

LSK svarte kun sju minutter senere. Skinnes Hansen og Anja Sønstevold kombinerte godt, og sistnevnte hamret ballen via tverrliggeren i mål.

I det følgende skapte begge lag flere avslutninger. Likevel ble det ingen flere mål. LSK Kvinner tok dermed sitt femte cupgull i løpet av de siste seks årene.