LSK Kvinner vant serieåpningen mot Kolbotn etter snuoperasjon

144

(LSK Kvinner – Kolbotn 4-3) Lenge så det ut som at Kolbotn skulle ta med seg poeng fra Lillestrøm. LSK Kvinner snudde 1-3 til 4-3 i kampens siste tjue minutter.

Dermed unngikk favorittene en smell etter midtukens 0-3-tap i Barcelona.

Nysigneringen Meryll Abrahamsen sendte de regjerende seriemesterne i ledelsen etter kun ni minutter. Den tidligere LSK-spilleren Isabell Herlovsen utlignet ti minutter før pausen.

Mens Anja Sønstevold headet ballen i tverrliggeren, var Nora Eide Lie mer presis på den andre siden. Hennes heading sendte Kolbotn i føringen rett før hvilen.

LSK var meget offensive i andre omgang, men det var Kolbotn som scoret på nytt. Herlovsens andre mål for dagen økte bortelagets ledelse.

Det var fjorårets beste spiller i Toppserien som var sentral i Lillestrøm snuoperasjon. Guro Reiten ga vertene nytt håp da hun scoret 2-3-målet etter 72 minutter. Tre minutter senere hamret Emilie Bosshard Haavi inn utligningen.

Tre minutter før slutt ble LSKs kaptein Ingrid Moe Wold felt i boksen. Reiten avgjorde kampen fra straffemerket.

I kampen som gikk samtidig vant Røa 2-0 borte mot Sandviken. Ragne Hagen Svastuen sendte Oslo-klubben i ledelsen ti minutter etter pausen. Synne Jensen avgjorde på slutten av kampen.

Fjorårets sølvvinnerne Klepp åpnet sesongen med tre poeng. Elizabeth Terlands scoring etter 38 minutter avgjorde kampen mot Avaldsnes.

Nyopprykkede Fart fikk ett poeng i sesongens første kamp. Bortekampen mot Lyn endte målløst.