LSK Kvinner ydmyket Vålerenga

347
Guro Reiten scoret fra midtstreken da LSK Kvinner ydmyket Vålerenga. Bilde: Stein Langørgen, Wikimedia.

Det var duket til toppkamp mellom hardtsatsende Vålerenga og regjerende seriemester LSK Kvinner. Gjestene var dog det eneste laget som presterte på toppnivå, og vant hele 5-0 over Vålerenga.

Vålerengas nye trener Monica Knudsen har fra 2014 og 2016 vunnet tre strake seriegull med erkerivalen. I tillegg har klubben fra hovedstaden også signert de tidligere LSK-spillerne Isabell Herlovsen, Marte Berget og Sherida Spitse, noe som Kanarifansen likte dårlig. Vålerenga ønsker å gi erkerivalen en hard kamp om seriegullet.

Den første duellen i årets sesong endte med en klar seier for LSK Kvinner. Allerede etter fem minutter tok bortelaget ledelsen, da Ingrid Engen scoret etter et kjapt frispark. Dette skulle bli den eneste nettkjenningen i første omgang.

Etter pausen vartet LSK Kvinner opp med fint angrepsspill, og Vålerenga fikk aldri kontroll på gjestenes høyre kant. Sophie Roman Haug scoret to mål, og Guro Reiten scoret ett, samtlige etter innlegg og pasninger fra høyre kant. Etter 63 minutter ledet LSK Kvinner dermed 4-0.

For den endelige ydmykelsen sørget Guro Reiten. Etter 70 minutter førte hun ballen over midtstreken, og så at Vålerenga-keeper Tinja-Riika Korpela sto langt utenfor målet. Da gikk hun for scoring, og ballen senket seg bak Korpela i målet.