LSK Unified fyller 20 år i høst: – Vil skape gode historier og minner for alltid

286

LSK Unified, som blant annet har vunnet tolv NM-gull, fyller 20 år i høst. Vi har tatt oss en prat med grunnlegger og lagleder Stig Martin Sandvik og assisterende lagleder Katrine Lien.

- Annonse -

Stig Martin Sandvik er lagets grunnlegger, og Katrine var en av de første spillerne som sluttet seg til det nye laget i høst 1999. Helt fra starten har Stig Martin vært lagleder. I tillegg spilte han for laget, men måtte etter hvert legge opp på grunn av skade. Katrine forlot LSK Unified i noen år, men returnerte som assisterende lagleder i høst 2017. Stig Martin og Katrine har kjent hverandre siden videregående.

LSK Unified er et tilbud tilrettelagt spesielt for mennesker med ulike behov.

– Jeg spilte tidligere i Lørenskog, men etter hvert begynte ingen rundt laget å ha tid lengre, og det ble et dårlig tilbud. Da ville noen andre aktive spillere og jeg starte et nytt lag. Jeg bestemte meg derfor for å sende et brev til LSKs daværende daglige leder, Bjarne Sognes. Vi fikk også gode råd og tips fra fotballforbundet. Kjell Nystrøm, daværende leder i LSKs ungdomsavdeling, ville møte oss på Åråsen. Da sa han at klubben allerede hadde bestemt seg for å starte laget. Han ville bare møte oss personlig først, forteller Stig Martin med et smil om lagets grunnleggelse.

Han forteller også at det ikke har vært særlig tøft å avslutte som spiller.

– Foten min tålte ikke fotballskoene mine lengre. Da jeg var på sykehuset for femte gang i løpet av én sesong fikk jeg beskjed om at de håpet å ikke se meg igjen i løpet av den nærmeste framtiden. Jeg måtte da enten ha dyre spesialtilpassede sko, eller gi meg. Det var helt greit å gi seg. Fotballsuget er borte. Det er viktig å gjøre noe for andre.

Siden oppstart har LSK Unified vært en suksesshistorie. Laget har blant annet vunnet tolv NM-gull, og har dannet et godt miljø for mange forskjellige mennesker. For tiden består laget av 26 aktive spillere i alderen fra 16 til 49 år. To av dem er kvinner.

– Hvordan har det gått med rekruttering av spillerne?

De siste årene har det vært bra med spillere, og 26 nå er et bra tall. Det har vært mindre tidligere, men da har det vært bra å kunne rekruttere spillere fra Skedsmo videregående skole. Vi har begge gått der og de har et tilrettelagt opplegg der. I en periode har nesten hele laget kommet fra Skedsmo videregående. I 2015 ble vi så mange spillere at vi bestemte oss for å starte et 5er-lag i tillegg til 7er-laget vårt. Det er jo også flere tilsvarende lag i nærheten. Blant annet har både Strømmen og Vålerenga lag. Vi har et veldig godt forhold til de andre lagene.

– Hvilken støtte har dere fått av klubben?

– Tidligere fikk vi direkte økonomisk støtte. Det går ikke lengre, fordi sportsklubben har i lang tid vært i en anstrengt økonomisk situasjon. Fram til noen år siden har det vært slik fra klubbens side at vi har klart oss selv, men nå får vi veldig godt støtte. De hjelper oss blant annet med søknader når vi søker pengestøtte. Klubbens daglige leder, Robert Lauritsen, og klubbens administrasjon hjelper oss med det vi trenger hjelp med. Vi får trene i LSK-Hallen og får utstyret vi trenger. I tillegg har Simen Rafn begynt å støtte oss. Han kom på sesongavslutningen vår og donerte sin drakt. Drakten auksjonerte vi (for 4000 kroner, red. anm.) og inntektene gikk direkte til laget. Det er bra, fordi vi alltid er på jakt etter penger. Anerkjennelsen fra klubben har vi også jobbet veldig hardt for.

– Hva er deres beste minne fra årene med laget?

– Det beste er å se den gleden hos folk. Da vi var på NM i Bergen forrige høst hadde vi en spiller som aldri hadde scoret før. Plutselig scoret han i tre kamper på rad. Å se sånne ting er helt fantastisk. I tillegg var det det stort for meg å få LSK-statuetten i 2016. Det er en fin anerkjennelse for den frivillige innsatsen, sier Stig Martin.

– Jeg er enig i at det er fantastisk å se gleden hos folk. I tillegg er det også utrolig bra med all den støtten vi får fra klubben, legger Katrine til.

– Hvordan ønsker dere at laget skal utvikle seg videre?

– Det sportslige er selvfølgelig underordnet, selv om det er veldig morsomt å gjøre det bra. Vi vil fortsette i sporet som vi er i nå. Vi vil skape gode historier og minner for alltid og ha det morsomt sammen. Vi har gode spillere, vi gjør hverandre gode og vi er en sammensveiset gjeng. Folk trives i laget. To uker etter sesongen er ferdig ringer telefonen og spillerne vil trene igjen.

– Dere fyller 20 år i høst. Er det planlagt noe spesielt?

– Spillerne vet ikke noe enda, så da skal vi ikke fortelle for mye nå, men vi har begynt planleggingen. Det blir selvfølgelig en markering av jubileet.

Etter intervjuet beveger Stig Martin og Katrine seg mot LSK-Hallen. På kvelden samles laget til årets første trening. To uker senere skal de spille sine første kamper for året.

Kommentarer

kommentarer