Luis Enrique ny landslagssjef i Spania

91

Da er det bestemt hvem som blir ny landslagssjef i Spania. Som det fleste trodde på forhånd, falt valget i dag på Luis Enrique. Etter Julen Lopetegui’s avgang rett før VM startet, har Fernando Hierro ledet laget under mesterskapet. Han var ikke interessert i å diskutere noe på permanent basis.

- Annonse -

Luis Enrique Martinez Garcia som er hans fulle navn har en strålende karriere både som spiller og trener. Mest kjent for sin tid i Barcelona som spiller og trener.

Luis Enrique er 48 år gammel og født i Gijon i Spania. Sporting Gijon var hans først klubb som profesjonell spiller før han ble kjøpt av Real Madrid i 1991. Han spilte i der frem til 1996 da han gikk til erkerivalen Barcelona hvor han var til han la opp i 2004. Det ble 207 kamper for Barcelona, mange av de på midtbanen sammen med Pep Guardiola. Enrique har også 62 landskamper for Spania.

Som trener startet han med Barcelona B i perioden 2008-2011. Deretter ble det en sesong i Roma og en sesong i Celta Vigo i Spania. Noe som trolig var en del av skoleringsplanen før han skulle overta Barcelona. Det ble 3 sesonger med Barcelona og ikke mindre enn 9 trofeer.
– La Liga 2 seiere
– Copa del Rey 3 seire
– UEFA Champions League 1 seier
– Spansk Supercup 1 seier
– UEFA Supercup 1 seier
– FIFA Club world cup 1 seier.

Ingen tvil om at Luis Enrique har nok å vise til både som spiller og som manager. Landslag er riktignok en litt spesiell treneroppgave og sånn sett prøver han nå på noe nytt. Det første målet er nok klart definert allerede, nemlig å vinne EM 2020. Nå har Spania bak seg to dårlige VM innsatser der de ble slått ut i gruppespillet i Brasil og røyk i åttendedelsfinalen i Russland nå i 2018. De fleste er nok enige at Spania på papiret har et av verdens aller beste landslag, så alt annet enn minst semifinale i alle mesterskap vil ikke være godt nok. Utgangspunktet er det aller beste når man kan plukke spillere fra Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Bayern Munchen.

 

Kommentarer

kommentarer