Mainz slo Schalke på Coface Arena

207

Mainz 05 tok en meget sterk hjemmeseier da Schalke 04 kom på besøk fredag kveld. Begge lag har vært i god form i det siste, og det var forventet et tett og jevnt oppgjør på Coface Arena. Kampen åpnet med at Schalke hadde mye ball, mens Mainz lå tett og kompakt og nektet bortelaget rom. Schalke klarte da heller ikke å omsette ballbesittelsen i sjanser. Venstreback Gaëtan Bussmann sendte Mainz i ledelsen da han sendte en lav markkryper i målet bak Schalke-keeper Ralf Fährmann etter 33 minutter. Schalke fortsatte å jakte utligning fram mot pause, men klarte ikke skape de helt store sjansene. Direkte etter pause fikk de hull på byllen da nykommer Younes Belhanda, som er på lån fra Dynamo Kiev, satte inn utligningen. Kampen var tett og jevn utover i andre omgang, og det ble skapt færre og færre sjanser før Manz’ kaptein Julian Baumgartlinger plutselig dukket opp og headet inn 2-1 for vertene etter 79 minutter. Schalke klarte aldri å legge ordentlig press på Mainz, men fikk et frispark fra god posisjon i tilleggstiden. Frisparket satte Klaas-Jan Huntelaar over Mainz-målet, og det endte dermed 2-1 på Coface Arena. Resultatet sender Mainz opp på like mange poeng som Schalke, og de to lagene står også med samme målforskjell. Seieren var Mainz’ tredje på rad.

Mainz 05 – Schalke 04 (Coface Arena): 2-1.

Mål: Bussmann 33 min, Belhanda 46 min, Baumgartlinger 79 min.

Gule kort: Latza, Balogun, Donati (Mainz), Caicara (Schalke).

Mainz: Karius – Donati, Bell, Balogun, Bussmann – Latza, Baumgartlinger, Clemens, Malli (Frei, 88), Samperio (de Blasis, 83) – Córdoba (Bungert, 94).

Schalke: Fährmann – Caicara (Riether, 66), Matip, Neustädter, Kolasinac – Goretzka, Geis (Schöpf, 80), Sané (Di Santo, 84), Meyer, Belhanda – Huntelaar.

Tilskuere: 32107.

Banens Beste: Gaëtan Bussmann.

Innlegget Mainz slo Schalke på Coface Arena dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com