Malaga med knepen seier over Betis

153

Andalusisk oppgjør på lørdagskvelden. Begge lagene begynner å befinne seg litt i «ingenmannsland» på tabellen. For langt opp til EL-plass og de bør også være utenfor faresonen for nedrykk (selv om begge deler er teoretisk mulig). Men det er alltid prestisje mellom de to største byene i Andalusia, Malaga og Sevilla.

Real Betis – Malaga 0-1
0-1 Camacho (82)
Lørdag 19/3 kl. 22.05 – Estadio Benito Villamarin (38000) – Dommer: Carlos Clos Gomez

Første omgang startet med STOR mulighet til Malaga. Innlegg fra dødlinjen og 45 grader ut til Charles på 6-7 meter, smeller til og Adan i Betis-målet redder mesterlig. Betis kommer også til et par bra sjanser tidlig i kampen, men de avklares greit av Malagas reservekeeper, meksikanske Ochoa. Kameni er ute med menisk skade, så det tar nok 3-4 uker til før han er på plass igjen. Ochoa har bra kontroll på det som kommer inn i hans område, og Betis blir ikke skikkelig farlig. Første omgang ender da også målløs, men det har ikke vært noen kjedelig kamp. Mye bra tendenser, og høyt tempo og intensitet.

Andre omgang starter friskt, spesielt ser det ut til at hjemmelaget har hentet litt ekstra krefter i pausen. De får et par veldig gode muligheter, begge ved Ruben Castro. En god Ochoa sørger for at hjemmelaget ikke er i føringen etter de 10-12 første minuttene av 2. omgang. Ruben Castro er en spiller med mange gode kvaliteter. Han kommer til mange muligheter og er ofte på rett plass. Han er Betis sin toppscorer med 15 mål så langt. (Betis har scoret 27). Etter en relativt god Betis periode, der de har mye ballinnehav og skaper en del halvsjanser, så får Malaga frispark på midten av Betis halvdel, litt ut mot siden. Frisparket slås inn mot straffemerket og der dukker Camacho opp i en hodeduell og stusser ballen over en Adan på vei ut fra streken. En feilvurdering fra keeper som etter mitt syn ikke har noe ute i feltet å gjøre når det er så mange i duell om ballen. Camacho som forøvrig er en av svært mange som er linket til Liverpool.

En veldig jevn kamp som kunne ha vippet begge veier. For de som mener at fotball skal være rettferdig, så burde det ha blitt uavgjort i denne kampen. Malaga klatrer dermed opp på 8. plass på tabellen. En bra utvikling etter at de i høst lå helt sist.