-Målet er å rykke opp igjen

533
Geir Nordby skal lede Røa i 1. divisjon denne sesongen. Foto: Røa Fotball Elite

Geir Nordby og Røa har som mål å rykke rett opp til Toppserien igjen. Nordby tror Røa kan være en klubb som kjemper helt i toppen igjen om tre til fire år.

Røa ble seriemester 2004, 2007, 2008, 2009 og 2011. Klubben ble også cupmester i 2004, 2006, 2008, 2009 og 2010-sesongen. Nå er de et 1. divisjonslag, men veien tilbake er startet.

Ser mye positivt
-Vi har som mål å rykke opp igjen, så får tiden vise hvordan sesongen defineres. Vi har ikke nådd målet hvis vi ikke rykker opp, sier Røa-trener Geir Nordby til Fotballnerd.no.

Han så masse positivt i fjorårets sesong til tross for nedrykk fra Toppserien.

- Annonse -

-Det var små marginer som spilte inn. Det handlet en del om stang inn eller stang ut. Ut ifra prestasjonene i mange kamper var det stang ut. Det er likevel aldri ufortjent den plassen man får, men i de fleste kampene i fjor presterte vi godt nok til flere kamper med stang inn, sier Nordby.

Jobber med ny identitet
Han forteller om en klubb med et ganske lavt budsjett på kvinnesiden.

-Vi var en av Toppserie-klubbene med det minste budsjettet. Hvis toppserieklubbene hadde syv millioner i snitt i budsjett i fjor, så hadde vi et budsjett i underkant av halvparten av snittet, sier Nordby og fortsetter:

-Vi må ha ressurser og en større organisasjon for å henge med. Vi jobber nå med en ny identitet men det kan ta litt tid før vi er tilbake helt i toppen. Det ser lovende ut i forhold til de som jobber rundt laget. Det er også mer positivitet i hverdagen i år og om tre-fire år kan vi kanskje spise kirsebær med de store igjen, sier Nordby.

Utskiftninger på laget
I motsetning til flere andre toppklubber i Toppserien har ikke Røa et herrelag på øverste nivå.

-Vi må finne vår måte å gjøre ting på. Andre klubber har sterke ressurspersoner med penger og noen slår seg sammen med herrelagene. Vi må finne ut hvordan vi kan vekke lokale krefter siden vi kommer fra et ganske velstående område, sier Nordby.

Det er en del utskiftninger på laget sammenliknet med fjoråret – noe som også er naturlig siden de rykket ned.

-En del av de som utgjør 11-eren har forsvunnet men det har egentlig forsvunnet spillere hver sesong. Vi har utviklet spillere på stabilt bra nivå og så har de forsvunnet videre gjerne siden de økonomiske rammene er bedre andre steder, sier Nordby og fortsetter:

-Mange ønsker å spille for Røa. Vi har en fin stall med mange up and coming spillere. Vi har også flere lokale krefter i stallen og flere spillere som kan være i enhver 11-er i Toppserie-klubbene. Det er en god dedikert gjeng, sier Nordby.

Nå handler det om å utvikle så godt grunnlag som mulig før seriestarten.

-Vi må være rustet til å vinne kamper og sanke poeng. Alt skal ligge til rette for optimale prestasjoner. Det må være tuftet på maks innsats og kvalitet på hver enkelt trening, sier Geir Nordby.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -