Målfest da Vålerenga og Lillestrøm spilte uavgjort

270
Matthias Vilhjalmsson scoret hat trick mot Lillestrøm. Bilde: Werner100359, Wikimedia.

(Vålerenga – Lillestrøm 4-4) Lagenes siste treningskamp før sesongstart endte med en målfest. Vålerenga ledet 3-1 og 4-2, men Lillestrøm klarte å utligne til slutt.

Det var gjestene som tok ledelsen etter fire minutter. Daniel Gustafsson spilte en pasning på tvers i boksen. Kristoffer Ødemarksbakken var helt umarkert og plasserte ballen i lengste hjørne.

Deretter hadde begge lag noen farlige avslutninger, men det var Vålerenga som tok styringen etter hvert.

Hjemmelaget belønnet seg selv etter tjue minutter. Deyver Vega slo et frispark nesten fra dødlinjen i feltet. Matthias Vilhjalmsson hoppet høyest og stanget inn utligningen.

Vålerenga var klart best etter scoringen og skapte flere muligheter. Vertene trengte dog et straffespark for å score sitt andre mål. Ti minutter før pausen ble Vilhjamsson felt av Tobias Salquist i boksen. Islendingen var trygg fra elleve meter.

Fire minutter senere scoret Vega sitt første mål for Oslo-klubben. Costaricaneren vartet opp med et sterkt mottak etter en lang pasning og lobbet ballen over en sjanseløs Marko Maric. Dermed ledet Vålerenga 3-1 etter de første 45 minuttene.

Rett etter pausen reduserte Lillestrøm. Josef Baccay spilte ballen til Ødemarksbakken. Sistnevnte scoret fra spiss vinkel med god hjelp av Vålerengas keeper Adam Larsen Kwarasey.

Hjemmelaget svarte omgående. Chidera Ejuke vant ballen og slo et innlegg i boksen. Der stod Vilhjalmsson umarkert og headet ballen forbi Maric.

Nye fem minutter senere fulgte kampens neste scoring. Vålerenga prøvde å klarere ballen ut av egen sekstenmeter, men klareringen ble blokkert av Baccay. Ballen spratt til Thomas Lehne Olsen på lengste stolpe. Spissen gjorde ingen feil fra kort hold.

Deretter skjedde det lite foran målene. Begge lag brukte anledningen til å foreta flere bytter, noe som ikke gagnet lagenes offensive spill.

Mot slutten av ordinær tid klarte Lillestrøm likevel å utligne. Mats Haakenstads innlegg traff en forsvarsspiller som ikke fikk kontroll på ballen. Den spratt i stedet for til Raphael Ayagwa. Innbytteren banket ballen i nettmaskene og scoret sitt første mål for Lillestrøm.

Kampen endte dermed uavgjort. I den første serierunden tar Vålerenga imot Mjøndalen på søndag. Lillestrøm reiser til Nadderud på mandag.