Målfest i Sevilla

194

Sevilla tok i mot Espanyol i ligaåpningen. Det skulle vise seg å bli en svært severding og underholdende kamp. Sevilla var favoritter i forkant av dette oppgjøret, men pga. av noen tette og tøffe supercup finaler den siste uken, så har det blitt noen skader. I tillegg har Sevilla mistet en del sentrale spillere som f.eks. Gameiro og Coke. Ikke minst har de mistet treneren, Unai Emery som har vært svært dyktig med Sevilla de siste sesongene.

Første omgang startet friskt og det var hjemmelaget som skapte de største sjansene. Allerede etter 4 minutter får de en gedigen sjanse som Roberto i Espanyol-målet avverger mesterlig. Etter 8 minutter var det Espanyol som startet festen. Piatti setter ballen kontrollert i hjørne forbi Rico. Etter 15 minutter skaper Pablo Sarabia balanse i regnskapet og 1-1 etter en heading på et innlegg. Etter 22 minutter får Sevilla corner, og der går Vietto opp og vinner en hodeduell og 2-1 til Sevilla. Det tok bare 4 minutter før Espanyol og Hernan Perez utlikner og 2-2. Litt frem og tilbake og man tenkte at da vil det stå 2-2 til pause. Men etter 44 minutter er Victor Sanches der og gir Espanyol ledelsen. Det ble lagt til 2 minutter i første omgang og den tiden benyttet Sevilla godt. Ny corner som blir klarert rett i beina på Vietto som banker inn 3-3.

Etter seks mål i første omgang og uavgjort, så var det klart at forventningen til mer festfotball var store. Det tok heller ikke mer enn 8 minutter ut i omgangen for Sevilla setter inn sitt 4 mål. Det er Vazquez som setter ballen forbi Roberto som ikke får opp armene før ballen er i mål. Etter 66 minutter blir Ben Yedder spilt perfekt igjennom av Sarabia og setter ballen under Roberto og 5-3 til Sevilla. Etter denne scoringen får vi se Jose Antonio Reyes mot gamle lagkamerater. Han spilte for Sevilla i mange sesonger før han gikk til Espanyol i sommer. Etter 73 minutter er japanske  Hiroshi Kiyotake frempå og setter sin første scoring i La Liga. 6-3 til Sevilla. Etter 79 minutter er det Espanyol sin tur igjen. 6-4 ved Moreno.

Det ender 6-4. Som regel vinner man fotballkamper når man scorer 4 mål. Men ingen regel uten unntak. Sevilla vinner fortjent, og de virker ikke berørt av at mange har forlatt klubben i sommer. Jorge Sampaoli har virkelig benyttet tiden godt som ny trener. Stor underholdning fra Estadio R. Sanchez Pizjuan i Sevilla i kveld!