190
Molde FK
Molde logo

Molde – Lillestrøm 4-2

Det var fredag kveld klart for en meget spennende kamp på Aker Stadion mellom Molde og Lillestrøm. Begge lag var ubeseiret før møtet i Molde, Lillestrøm riktignok med to uavgjort. Samtidig klarte Molde kun uavgjort i serieåpningen mot Tromsø som også ble spilt på hjemmebane, og hadde dermed noe å bevise for kravstore moldensere.

Det at de hadde noe å bevise virket det som Moldespillerne var fullt klar over og det gjorde de noe med allerede 4 minutter ut i kampen. Den tidligere stjernespilleren Eidur Gudjohnsen vartet opp med noen lekre detaljer før han spilte en strøken ball gjennom til Mathias Moström som sendte Molde i ledelsen.

Molde fortsatte presset og hadde tydelig planer om å vise seg frem i sesongens andre hjemmekamp.

Allikevel var det Lillestrøm som skulle score det neste målet. Etter 16 minutter rotet Molde i forsvaret, og både Vegard Forren og Andreas Linde har mindre heldige inngripner som direkte forårsaker målet som til slutt blir satt i mål av Fred Friday.

Lillestrøm er ved flere anledninger farlig frempå etter utligningen, men allikevel er det Molde som skal score det neste målet. Det kommer i det 31. minutt etter godt forarbeid av Eirik Hestad. Han triller ballen til Sander Svendsen som drar seg forbi Håkon Skogseid og setter ballen i lengste stolperot fra svært skrå vinkel.

Før pause har Lillestrøm en god del sjanser til å ta igjen forspranget til Molde, men istedet blir forspranget ytterligere økt i omgangens siste spilleminutt da Harmeet Singh tar en skuddfinte rett utenfor 16 meteren til Lillestrøm. Forsvaret og keeper blir tilsynelatende lurt av den og Singh kan enkelt fyre av et skudd som sniker seg inn helt med stolpen. Julian Faye Lund står på feil fot da skuddet kommer og er sjanseløs.

Det står dermed 3-1 til pause, og en må kunne si at Molde utnyttet sine sjanser til fulle i første omgang.

Andre omgang starter med to gedigne målsjanser til tidligere Lillestrøm-spiller Fredrik Gulbrandsen. To ganger kommer han alene med keeper, og begge gangene ender det med ett skudd utenfor mål og én redning av Faye Lund.

Denne gang er det Lillestrøm som scorer litt mot spillets gang. I det 56 minutt kommer Maulary Martin, som forøvrig var en av Lillestrøms beste fredag kveld, rundt på kant og slår et strøkent innlegg inn i feltet. Erling Knudtzon får hodet på ballen og den går i en fin bue over Linde og i mål. Linde slurver med plasseringen sin i den situasjonen.

8 minutter senere kommer det enda et Moldemål og hjemmelaget leder igjen med to. Igjen er Fredrik Gulbrandsen på farten og får akkurat foten på et gjennomspill før en utrusende Faye Lund drar ham i bakken. Dagens dommer Dag Ivar Hafsås peker korrekt på straffemerket. Eidur Gudjohnsen tar straffen og den rutinerte islendingen setter straffen opp i sitt venstre hjørne.

Etter dette skjer det ganske lite og det står 4-2 da Hafsås ser på klokka si og blåser kampen av.