Målfest i Sevilla – la liga er mer enn el classico!

207

Bilde: as.com. La liga er ikke bare el classico

Real Betis tok i mot Valencia sent søndag kveld. Det så ut til å gå mot en komfortabel seier for et Valencia som har startet sesongen svært bra. Etter 74 minutter ledet gjestene hele 4-0. 10 minutter senere var det plutselig 3-4 etter scoringer i det 79. 80. og 84. minutt. Da skjønte Valencia at en kamp varer i 90 minutter og banket inn 2 til. 6-3 og hele 6 scoringer i de siste 16 minuttene. En helt ellevill kamp. Valencia er med dette helt opp på 2. plass i ligaen, 4 poeng bak Barcelona.

Serieleder Barcelona avga poeng for første gang denne sesongen da de spilte uavgjort borte mot Atletico Madrid. En kamp Barcelona burde ha dratt i land. De var overlegne i spill og sjanser, men effektiviteten var ikke god nok.

Real Madrid klarte med nød og neppe å vinne 2-1 over Getafe. Det stod 1-1 til det gjenstod 5 minutter, da viste Ronaldo seg frem og sikret seieren. Real Madrid var best stort sett hele kampen, men de sliter med effektiviteten for tiden. De stilte med et b-preget mannskap både pga. skader og CL-oppgjøret mot Tottenham i morgen tirsdag.

Athletic Bilbao slo Sevilla 1-0. En intens, tett og jevn kamp der hjemmelaget klarte 3 poeng, noe som var kjærkomment for et Bilbao-lag som har hatt en noe treg start på sesongen.

Malaga fortsetter å tape. 2-0 hjemme mot Leganes lover ikke godt. Kun 1 poeng så langt i sesongen. Det kommer nok til å bli forandringer på trenersiden ganske snart.

De lagene som har overrasket positivt denne sesongen så langt er som nevnt Valencia, men Leganes fortjener også litt positiv omtale. Dette lille laget i utkanten av Madrid med svært begrensede ressurser ligger på 6. plass så langt. De spiller ikke den mest fantastiske fotballen. De scorer lite og slipper inn lite. 7-3 i målforskjell etter 8 kamper.