Dommer: Cüneyt Çakir

Lagene:
Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Silva (Iheanacho), De Bruyne, Navas (Sterling) – Aguero
Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos (Isco), Casemiro, Modric – Bale, Benzema (Jese), Lucas

Real Madrid uten Ronaldo var jo et hett samtaletema før kampen. Han sto over også mot Rayo i helgen og ble altså ikke klar til dette oppgjøret.
0-0 etter første omgang var et helt greit resultat halvveis i kampen. Omgangen var svært sjansefattig, og vi så et Real Madrid usedvanlig lite villig til å gå i angrep med mange spillere. Sjelden ser vi Modric, Kroos og Casemiro ligge så dypt. Uten Ronaldo på banen (heller ikke på benken), så var det tydelig at bortelagets viktigste oppgave for kvelden var å ikke slippe inn mål. Manchester City startet også veldig forsiktig. Mange spillere bak ballen, men de var det laget som prøvde mest og best i første omgang uten at det ble skapt noen store sjanser. De Bruyne våknet litt utover i omgangen og viste at han har en del å by på. Aguero ble godt pakket inn av Ramos og Pepe, og fikk ikke vist frem noe av det vi vet han kan. Silva måtte ut med skade i det 40. minutt og ble erstattet av Iheanacho. Benzema kom heller ikke på banen til andre omgang. Han ble erstattet av Jese.

Andre omgang ble noe friskere, men fortsatt med en følelse av at Real Madrid syntes at 0-0 var ok. Jeg tror Zidanes taktikk var å ligge relativt lavt, med mange bak ballen og la de 3 framme ta de mulighetene som måtte by seg. Bale ville ha straffe etter snaue 3 minutter av omgangen. Det var litt kontakt men jeg synes den hadde vært billig. Etter 70 minutter får Jese en mulighet. Han tar Fernando i lufta og headingen går i tverrliggeren, men Hart er der og hadde nok reddet om den var under. Etter 79 minutter blir det corner til bortelaget. Den stusses av Casemiro og Hart redder med en flott benparade. Rett etter er det ny corner, som kommer etter et frispark. Ballen går i muren og ut. Pepe blir plutselig alene med ballene i beina innenfor 5-meteren etter en heading av Bale. Pepe banker til rett i Joe Hart. Bortelaget skapte en del muligheter på slutten og det kunne fort ha endt med scoring. Etter det siste kvarteret, så er det klart at det er City som kan være mest fornøyd med uavgjort.

Jeg antar at Zidane er godt fornøyd med at taktikken fungerte bra. 0-0 borte er ikke noe dårlig resultat for Real Madrid. Man skal aldri være sikker i fotball, men Real Madrid er nå store favoritter til å gå til finalen. City hadde nok trengt en seier for å ha skikkelig tro på at det kan gå, men med 0-0 er alt åpent. Får City et tidlig mål i Madrid, så blir dette spennende.