Manchester City med nok et poengtap

168

Etter dagens kamp hjemme mot Southampton, har ikke Manchester City vunnet en kamp siden 24. september da de slo Swansea 3-1 på Liberty Stadium. 0-4 på Camp Nou mot Barcelona i midtuken, som var det absolutte nederlaget, var dagens kamp mot Southampton en fin mulighet til å slå tilbake. De siste oppgjørene til City har vært 3-3 borte mot Celtic, 0-2 borte mot Tottenham, 1-1 hjemme mot Everton og nevnte 0-4 borte mot Barcelona.

Åpningsminuttene i dagens kamp handlet mye om Manchester City, og det var flere inngripener fra Oriol Romeu og Virgil van Dijk som hindret mulige store sjanser. Southampton kom mer og mer med utover i omgangen, og etter 27 minutter utnytter Nathan Redmond en forsvarsfeil fra hjemmelaget. Fernandinho spiller ballen tilbake til John Stones, som skal sende ballen videre til Vincent Kompany som har tatt to skritt oppover på banen. Dermed kommer ballen bak ham, og Redmond er våken og snapper opp ballen, runder Bravo og setter ballen i et åpent mål til 1-0.

Nathan Redmond satte ballen i åpent mål mot Manchester City. Bilde: The Telegraph

Manchester City fikk sin største sjanse etter 32 minutter når De Bruyne slår inn et frispark som ender hos syndebukk John Stones som banker ballen i mål. Dessverre for den unge engelske stopperen og Manchester City, så har assistentdommer vinket for offside. En korrekt avgjørelse når vi ser på reprisene at Sergio Agüero stiger til værs og prøver å nikke ballen i mål. Argentineren befinner seg nemlig en halv meter i offside i det ballen blir spilt fra belgieren.

2. omgang er mye mer Manchester City. De Bruyne har gått av i pausen, og Kelechi Iheanacho er kommet inn. 10 minutter etter han er byttet inn, får han et innlegg fra Leroy Sané. Iheanacho sniker seg inn foran van Dijk og setter ballen i mål fra ca. 5 meter. 1-1 på Etihad.

Iheanacho sikrer 1 poeng for Manchester City når han sniker seg forbi van Dijk og setter ballen i mål.