Manchester United utsatte gullfesten til Leicester

351

Sensasjonslaget Leicester kunne ha stukket av med Premier League-trofeet med seier borte mot Manchester United søndag 1. mai, men vertene satte en midlertidig stopper for gullfesten til revene. Første omgang åpnet i høyt tempo og meget høy underholdningsfaktor. Anthony Martial sendte United i ledelsen etter kun 8 minutter. Antonio Valencia slo et meget godt innlegg fra høyre over på andre siden av feltet. Der sto Martial helt alene, som satte ballen mellom beina til Kasper Schmeichel. Ikke lenge etter fikk United en meget god mulighet til å øke til 2-0. Marouane Fellaini dempet et innlegg ned til Jesse Lingard som sendte i vei et lavt, hardt skudd, men Schmeichel var lynraskt nede og reddet skuddet. Kort tid etterpå fikk Leicester et frispark ute på venstresiden. Dette ble slått av Danny Drinkwater inn i feltet, hvor kaptein Wes Morgan stanget inn utligningen. Det oppstod en kontroversiell situasjon etter en halvtimes spill da Leicesters Danny Simpson mistet ballen som bakerste mann etter en Leicester-corner. Jesse Lingard stormet mot mål, men så ut til å bli revet ned av Simpson før Schmeichel kom ut og fikk avverget. Dommer Michale Oliver vinket spillet videre, noe som så ut til å være korrekt ettersom kontakten mellom Simpson og Lingard var minimal. Ti minutter senere ropte Leicester på straffe; Riyad Mahrez plukket ned et innlegg som ble bokset videre av David De Gea, og kolliderte/ble felt av Marcos Rojo. Reprisene viste at Rojo satte ut en fot som hindret Mahrez, og det hadde ikke vært feil  om Oliver hadde pekt på ellevemeteren. 1-1 stod likevel til pause etter en fartsfylt og underholdende førsteomgang. Det kan også nevnes att det oppstod en stygg situasjon mellom Marouane Fellaini og Roberth Huth, da sistnevnte så ut til å rive førstnevnte i håret, hvorpå Fellaini svarte med å plante albuen i ansiktet på Huth. Om FA velger å ta en titt på situasjonen er det mye mulig at Fellaini fort må stå over de resterende kampene av sesongen.

Leicester kom best i gang i andre omgang, og hadde flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen. Blant annet hadde Leandro Ulloa en god mulighet etter en corner, men headingen gikk over. Etter gikk det lengre og lengre tid mellom de store sjansene, og Leicester begynte å fokusere mer på forsvarsspillet, mens United gikk over i den mer klassiske sidelengs-fotballen de har spilt store deler av sesongen. Etter hvert pådro både Jesse Lingard, Michael Carrick, Danny Drinkwater og Wayne Rooney seg gule kort. United fikk en meget god mulgihet etter 78 minutters spill, da Chris Smalling stanget en corner i stolpen og ut. Åtte minutter senere oppstod det nok en kontroversiell situasjon; innbytter Memphis Depay ble revet ned av Danny Drinkwater på kanten av sekstenmeteren, hvorpå Drinkwater fikk sitt andre gule for dagen og dermed måtte gå i dusjen. Det andre gule var det lite å si på, men spørsmålet var om forseelsen foregikk inni eller utenfor sekstenmeteren. Dommer Oliver gikk for frispark i stedet for straffe. United fikk to gode muligheter til å avgjøre mot slutten, men Schmeichel fikk avverget begge. Det endte dermed 1-1 på Old Trafford, og Leicester må vente før de kan juble for et sensasjonelt ligagull. Den avgjørelsen kan komme allerede i morgen, dersom Tottenham ikke slår Chelsea på Stamford Bridge. Manchester United er på sin side fortsatt med i kampen om en Champions League-plass. Avstanden opp til Arsenal på tredjeplass er på 7 poeng, men United har en kamp mindre spilt. Manchester City på fjerdeplass har 4 poeng ned til United. De spiller mot Southampton i skrivende stund.

Manchester United – Leicester City (Old Trafford) 1-1:

Mål: Martial (Man. United), Morgan (Leicester).

Gule kort: Lingard, Carrick, Rooney (Man. United).

Røde kort: Danny Drinkwater (to gule, Leicester).

Man. United: De Gea – Valencia, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini (Herrera 75′) – Lingard (Mata 61′), Rooney, Martial – Rashford (Memphis 81′).

Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Mahrez (King 86′), Kanté, Drinkwater, Schlupp (Albrighton 77′) – Okazaki (Gray 68′), Ulloa.

Banens Beste: Kasper Schmeichel. Keeperen vartet opp med flere gode og viktige redninger og var en viktig årsak til at Leicester fikk med seg ett poeng fra Old Trafford.

Tilskuertall: 75275.