Manuel Baum er Schalkes nye trener

252

FC Schalke 04 har funnet en ny hovedtrener: Manuel Baum blir David Wagners etterfølger. Den tidligere Schalke-proffen Naldo blir Baums assistent.

Den nye treneren har signert en kontrakt med varighet ut 2021/22-sesongen.

– I Manuel Baum har vi klart å overbevise en sterk fagmann for Schalke 04. Ser man på hans tidligere klubber, kan man slå fast at lagene alltid hadde tydelige strukturer på banen. I vår nåværende situasjon er dette en veldig viktig faktor. Vi er overbeviste at Manuel Baum passer godt til Schalke som person og som trener, sier Schalkes sportssjef Jochen Schneider til klubbens hjemmeside.

Les også: Manchester United og Serie A-klubber skal vise interesse for Real Madrid-spiss

- Annonse -

Den tidligere keeperen Baum klarte aldri å spille på profesjonelt nivå. Som trener har han samlet erfaring i Bundesliga da han trente Augsburg i to og et halvt år mellom 2016 og 2019. Det siste året har Baum jobbet som trener for Tysklands U20-landslag.

I Schalke tar Baum over et lag i krise. Schalke har ikke vunnet de siste 18 kampene i Bundesliga, og åpnet sesongen 2020/21 med to tap og 1-11 i målforskjell. Baums forgjenger David Wagner fikk sparken etter 1-3-tapet mot Werder Bremen forrige helg.

– Schalke 04 er en fantastisk klubb med ufattelig mye tradisjon og sportslig potensial. Vår fremste oppgave nå er å gi laget suksessopplevelser så fort som mulig, både i trening og i kamp. Jeg er overbevist over troppens kvalitet, sier Baum.

Les også: Dansk midtbanespiller klar for Haugesund

Baums nye assistent Naldo er godt kjent med både Bundesliga og klubben fra før. Brasilianeren som også har tysk statsborgerskap, har spilt 358 kamper på Tysklands øverste nivå, seksti av dem for Schalke.

Schalkes nye trener får vanskelige oppgaver de neste ukene. Schalke reiser til RB Leipzig kommende helg. Etter landslagspausen tar laget imot Union Berlin, før derbyet i Dortmund venter.

Tysk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger tysk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -