Markus Weinzierl er ny trener i Stuttgart

48
Markus Weinzierl er ny trener i Stuttgart. Bilde: Wikimedia.

VfB Stuttgart har funnet en erstatter for Tayfun Korkut: Markus Weinzierl overtar som tabelljumboens hovedtrener. Klubben kunngjør ansettelsen på sin nettside. Treneren har signert en kontrakt ut 2019/20-sesongen.

- Annonse -

– I Markus Weinzierl har vi signert en trener som er sulten etter suksess, og som kjenner Bundesliga veldig godt. Han vet hva som trenges i vår situasjon. Våre samtaler var fra begynnelsen av målrettet og preget av god kjemi. Vi er overbevist at vi har signert den rette treneren for klubben vår. Han kommer til å utvikle laget vårt avgjørende, mener sportssjefen Michael Reschke.

Weinzierl jobbet tidligere som trener i Jahn Regensburg, FC Augsburg og FC Schalke 04. Med Regensburg rykket han opp i 2. Bundesliga og i Augsburg klarte han å lede laget til Europa League. Før 2016/17-sesongen ble Weinzierl ny trener i Schalke. Sesongen ble en skuffelse: Schalke endte opp på 10. plass og Weinzierl fikk sparken. Siden har 43-åringen ikke trent en klubb.

Weinzierl har tatt over Stuttgart i en vanskelig situasjon. Med kun fem poeng etter sju kamper ligger laget på siste plass i Bundesliga. På søndag hadde klubben derfor sagt opp Tayfun Korkut. Likevel ser Weinzierl fram til sin nye jobb.

– Jeg gleder meg veldig til oppgaven. VfB Stuttgart er en stor klubb, som for tiden befinner seg i en vanskelig sportslig situasjon. Likevel mener jeg at både klubben og laget har stort potensial. Jeg har observert Bundesliga intenst de siste månedene, og er klar til å begynne arbeidet med mitt nye lag, sier Weinzierl.

Etter landslagspausen tar Stuttgart imot Borussia Dortmund.

Kommentarer

kommentarer