Massiv seier for Werder Bremen, Bayern München cruiser mot seriegull

334

Werder Bremen har lenge slitt i bunnen av Bundesliga denne sesongen, og det gjør de fortsatt, men lørdag tok de en utrolig viktig seier hjemme mot Wolfsburg. Claudio Pizarro fortsetter å score jevnt og trutt for den nordtyske klubben, og etter en halvtimes spill sendte han Werder i ledelsen på straffespark. Gleden ble kortvarig ettersom Joshua Guilavogui stanget inn utligningen for Wolfsburg kun 4 minutter senere etter en corner, noe Werder har slitt med hele sesongen. Resultatet stod seg til pause, men Fin Bartels ga nytt håp til Bremen-fansen da han sendte hjemmelaget i føringen etter 65 minutter. Stemningen tok virkelig av på Weserstadion i det 83 minutt da Sambou Yatabaré økte ledelsen til 3-1, en scoring som muligens burde blitt annulert for offside. Kun 4 minutter senere scoret Bas Dost sitt første for Wolfsburg siden han ble skadet i vinter. Flere mål ble det imidlertid ikke, og Werder Bremen har nå en luke på 4 poeng ned til  Eintracht Frankfurt på direkte nedrykksplass. Wolfsbrug fortsetter å slite på bortebane, og de står fortsatt med kun to borteseire i ligaen denne sesongen. Avstanden opp til en mulig Europa League-plass er på 6 poeng, og det ser mer og mer ut som at Wolfsburg må klare seg uten Europacupspill neste sesong.

Eintrach Frankfurt tapte på sin side 3-0 borte mot Bayer Leverkusen, og det ser nå mer og mer ut som at Hessen-klubben må belage seg på spill i 2. Bundesliga fra og med neste sesong. Kevin Kampl var tilbake fra skade og ble byttet inn etter 70 minutter. Med en gang sendte han Leverkusen i føringen med en meget flott volleyscoring. Julian Brandt fortsetter å score mål, og etter 76 minutter økte han ledelsen til 2-0 for Leverkusen etter flott forarbeid fra Karim Bellarabi. Sistnevnte fastsatte sluttresultatet til 3-0 med en flott scoring etter 90 minutter. Frankfurt hadde nok av sjanser til å kunne få med seg poeng fra Leverkusen, men enten var avslutningene for svake, eller så reddet Bernd Leno dem. Leverkusen har nå gått 5 kamper på rad i ligaen uten å slippe inn mål, og klatret til 3. plass etter at Hertha Berlin tapte 2-1 mot Hoffenheim. Seieren var nok et steg mot ny Bundesliga-kontrakt for Hoffenheim. Ellers tok også Augsburg og Darmstadt viktige seiere i kampen mot nedrykk mot henholdsvis Stuttgart og Ingolstadt.

Lørdagens toppkamp fant sted på Allianz Arena mellom serieleder Bayern München og Champions League-jagende Schalke 04. Gjestene lå tett og kompakt og nektet Bayern rom, og første omgang endte 0-0 etter få sjanser. Bayern skrudde opp tempoet i 2. omgang, og Robert Lewandowski sendte hjemmelaget i ledelsen etter 54 minutter. Samme mann økte til 2-0 10 minutter senere, mens Arturo Vidal fortsetter sin gode form og fatstsatte sluttresultatet til 3-0 etter 74 minutter. Resultatet betyr at Bayern fortsatt har 7 poeng ned til Borussia Dortmund på andreplass, og de nærmer seg nok en Bundesligatittel med stormskritt. Schalke hadde på sin side lite å stille opp med mot Bayern, og skapte kun et par halvfarlige målsjanser etter kontringer og dødballer. De ligger på en 7. plass, men avstanden opp til Hertha Berlin på 4. plass er kun 4 poeng.

Dagens Mann: Robert Lewandowski. Var nøkkelen i å åpne opp et kompakt Schalke-forsvar. Leder nå kampen om toppscorertittelen med 27 mål, 4 foran Pierre-Emerick Aubameyang med 23.