Måtte ha åtte runder med straffer før Feyenoord kunne juble

156

Det ble 0-0 i den nederlandske supercupen, Johan Cruijff-schaal, da ligamester PSV Eindhoven og cupmester Feyenoord møttes i Eindhoven lørdag ettermiddag.

Feyenoord vant supercupen på straffesparkkonkurranse.

Kampen var Mark van Bommels debut som trener i PSV, etter at han tok over i sommer da Phillip Cocu tok over i Fenerbahce i Tyrkia. For Feyenoord er Giovanni van Bronckhorst fortsatt trener.

Første omgang var sjansefattig, nærmest var Luuk de Jong for PSV på en heading. I andre omgang fikk PSV et mål korrekt annulert, da De Jong headet ballen i mål, men det var klart angrep på Feyenoords unge keeper Justin Bijlow.

Feyenoords Calvin Verdonk skjøt så et langskudd i tverrliggeren, som den største sjansen for rotterdammerne.

I straffesparkkonkurransen reddet begge keeperne straffe, og til slutt var det Jordy Clasie som satte inn den avgjørende straffen etter at Pablo Rosario hadde bommet på den åttende straffen for PSV.

Sluttresultatet ble 6-5 til Feyenoord. Feyenoord ledet 3-2 etter tre straffer, men så utlignet PSV til 3-3 etter fire straffer på hvert lag. Det sto 4-4 etter at begge lagene hadde skutt fem straffer hver. Da måtte det avgjøres med ekstrarunder helt til et av lagene hadde vunnet, og det ble først 5-5. Så bommet begge lags spillere på den sjuende straffen, slik at det fortsatt sto 5-5 – før avgjørelsen kom.