Mertesacker utvist i London-derby

192

Sesongen tredje! oppgjør (1 oppgjør i FA Charity Shield, og 1 tidligere i Premier League. 1 seier til hvert av lagene) mellom Arsenal og Chelsea ble spilt på Emirates 24.01.2016 og det ble en god kamp i London. Arsenal kjempet for å ta tilbake førsteplassen i Premier League, mens Chelsea fremdeles sliter i bunnen av tabellen og kjemper hele tiden for å komme seg oppover på tabellen. Arsenal hadde ikke tapt på hjemmebane i Premier League siden 9. august (0-2) mot West Ham, men det hadde Chelsea planer om å endre på.

Lite skjer i kampen før det 14. minutt da Chelsea kommer fremover på banen. Cesc Fàbregas legger ballen ut til landsmann Azpilicueta som legger ballen inn i feltet til Willian som får skutt 2 ganger. Skudd nr. 2 blir reddet av Petr Cech. Ekstremt farlig angrep av de blåkledde.
Etter 18 minutter skjer det som former kampbildet på Emirates Stadium ikveld. Chelsea kommer på en kjapp kontring fremover på banen. Willian stikker ballen gjennom mot Diego Costa som er i en løpsduell mot tyske Per Mertesacker. Tyskeren har ikke noe annet valg enn å takle for å hindre at Costa kommer helt alene med Cech, og Mertesacker bommer såvidt på ballen og treffer Costa. Dommer Mark Clattenburg er klar i sin tale, og gir rødt kort til Arsenals stopper. Som vi kan se på reprisene, er denne avgjørelsen helt korrekt. Mertesacker blir den første Arsenal spilleren som blir utvist i en hjemmekamp mot Chelsea i ligaen siden Steve Bould i 1995.
Wenger velger å sette Gabriel Paulista inn for Olivier Giroud, og nå spiller Arsenal uten spiss og satser heller på sine kjappe og tekniske kantspillere.

Etter 23 minutter kommer Chelsea fremover nok en gang. Nemanja Matic feier inn et innlegg mot Diego Costa som ikke får kontroll på ballen og den blir klarert ut til den andre siden. Der står Branislav Ivanovic som slår et nytt innlegg. Denne gangen treffer Costa kontant med bredsiden av foten og ballen går i mål forbi Petr Cech. Vakkert mål av Chelsea og Costa.
Ikke mye farlig skjer i kampen før i det 43. minutt når Chelsea får en corner som slås inn i feltet. Den serbiske høyrebacken nikker ballen, men Monreal redder på streken! Det står altså 1-0 til pause til bortelaget.

Diego Costa scoret sitt 8. mål for sesongen, og senket Arsenal i kveldens kamp.

10 minutter ut i andre omgang stormer Fàbregas inn i feltet og blir lagt i bakken av Koscielny. Spanjolen skriker etter straffespark, men Clattenburg vinker spillet videre. Den situasjonen så noe tvilsom ut. Som vi kan se på reprisene, så bryr ikke den franske stopperen seg om noe annet enn å gå i kroppen på Fàbregas. Chelsea er mest sannsynlig snytt for et straffespark der.

Arsenal sender alt fremover de siste minuttene og er ganske nærme i noen situasjoner uten å helt klare å sette ballen i mål. Chelsea ligger alt for kompakt og solid i eget forsvar til at Arsenal får kommet gjennom til å skape noe alt for farlig for Courtois.

Kampen ender 0-1 på Emirates ikveld, noe som er et ganske rettferdig resultat. Chelsea var det klart beste laget etter Mertesackers utvisning, og de blåkledde utnyttet også at de var en mann mer. Wengers menn kjempet veldig hardt mot slutten, men det var ikke nok til å ta tilbake tabelltopp eller nok til å vinne dette derbyet. Chelsea er nå på 13. plass i Premier League, mens Arsenal nå ligger på en 3. plass. Manchester City har passert dem på målforskjell nå.