Messi bommer på straffe, Island redder et fortjent poeng

225

Argentina er tilbake til gamle synder, Island gjør sitt og tar et veldig fortjent poeng.
Den avgjørende episoden er selvsagt Messi sin straffebom i 64. minutt. En nedtur til for Leo som oppsummerer sin slitsomme og frustrerende kamp.

Island setter seg lavt rett fra avspark med en veldig kompakt formasjon, men tillater seg noen kontringer.
Messi får ballen hele tiden, men islendingene er flinke til å sperre alle pasningmuligheter, derfor må han enten skyte selv, med liten suksess, eller prøve å spille seg frem i trafikk. Det fungerer ikke og han er også upresis på frispark.

Ballbesittelse betyr ingenting

Hvis det ikke stemmer helt i angrep, er keeper-problem Argentinas desidert største svakhet og Caballero viser hvorfor hver eneste gang han er involvert.
Han gir Bjarnason en gratis mulighet tidlig i kamp, men eks-Viking spiller skyter utenfor. Utligningen må Chelsea-reservekeeper også ta ansvaret for. Innlegget var langt fra utakbart, men han gir en billig retur rett i midten. Finnbogason reagerer raskest og setter ballen inn.

Agüeros 1-0 mål var like tilfeldig. Spissen får tak i et svakt skudd, vender seg og køler ballen fint i mål.
Resten av omgangen er ballbesittelse-trening for Argentina, men de skaper ikke allverden. Derimot er det Gylfi Sigurðsson som gjør en Messi og dribbler seg inn i boksen. Caballero er endelig patent og redder.

Messi sviker Argentina igjen

Etter pausen blir det mer av det samme. Bortsett fra straffesparken skaper likevel Argentina ikke særlig mye. De har ballen men de vet ikke hva de kan gjøre med den når Messi ikke klarer å finne på noe. Island begynner å slite og Gunnarsson må gi seg med skadet. Det skjer betydelig mindre i kampen.
Langskudd, kompliserte kombinasjoner som stoppes av to-tre motstandere, rotete forsøk som er nesten barnemat for Halldórsson og forsvaret.

Innbyttere Pavón virker pigg ut men det er altfor lite og altfor sent. Keeperen redder et annet farlig innlegg og noen enkle skudd.

Gulldrømmen allerede i fare

Argentina taper to poeng alle trodde var i boks allerede. Island vinner et sensasjonelt poeng.
Klasseforskjellen ble annullert av innsatsforskjell. Island har kanskje spilt en stygg kamp men har også vist de kan være farlige hvis de tør. Og det ville vært dumt å ofre seg for Argentinas angrep.
Jorge Sanpaoli bør derimot jobbe ekstrahårdt for å løfte lagets humør etter en forferdelig prestasjon. Taktisk sett er det også bekymrende det ikke finnes en Plan B når superstjernene ikke avgjør kampen på egen hånd.
I tillegg er det enda mer alvorlig at verdensklasse spillere kan slite så mye mot en fysisk lag som Island. Forsvarspillet var også ganske svakt i en kamp der motstanderne ikke torde å angripe. Det kan fort bli en katastrofe mot bedre og mer offensive lag.