Messi sørger for stø kurs for Barcelona

96

De fire øverste og de fire nederste på tabellen i Spania begynner å skille seg klart ut. På toppen holder Barcelona stø kurs. Real Madrid har begynt å score mål igjen. Atletico er stødige til tross for tap siste runde.

- Annonse -

Det er 9 runder igjen av La Liga og Barcelona leder med 11 poeng på Atletico Madrid. De har 15 poengs forsprang til Real Madrid. Valencia ligger 16 poeng bak. Det er disse fire som kommer til å spille Champions League neste sesong om ikke noe helt uventet skulle skje. Valencia ligger hele 12 poeng foran 5. plassen som er Villareal.

Barcelona virker sterke både i liga og CL. De skal også spille Cupfinale i april. Det ligger an til å bli en vellykket sesong for Valverdes gutter. Det er åpenbart at lagets nye trener har tilført en ekstra dimensjon. Forsvarsmessig er det langt bedre struktur og mindre unødvendige baklengsmål. I tillegg har Ter Stegen virkelig tatt steget opp i ypperste verdensklasse. Coutinho som kom i januar har også funnet seg godt til rette. Dembele begynner å komme etter en lang og skadeplaget start for Barcelona. Man kan ikke beskrive Barcelona uten å si noe om Messi. Det meste av superlativer er sagt, men han leverer på øverste nivå omtrent hver eneste kamp, noe søm gjør at han muligens er bedre enn noen gang.

Barcelona tok trippel den første sesongen til Guardiola og den første sesongen til Enrique. Skal de skje igjen??

Real Madrid har slitt denne sesongen, men begynner nå å vise kvalitet igjen. Ronaldo har begynt å score mål igjen, mange mål. Hele 4 ble det søndag kveld da Girona ble slått 6-3 på Santiago Bernabeu. De ligger så langt bak i serien at deres hovedmål nå er CL. Det bør vel bety noe å komme foran Atletico på tabellen også, noe de absolutt kan klare. Det skiller bare 4 poeng.

Nederst  på tabellen er Malaga helt fortapt. Det ser dårlig ut for Las Palmas og Deportivo også. Levante har kviknet til noe med 2 seire på rad og ser ut til å kunne berge plassen.

Kommentarer

kommentarer