103
Milan logo
AC Milan logo

Mexes’ drømmemål sikret Milan seier

Milan har hatt en tung sesong under Filippo Inzaghi. Lørdag fant Mexes’ frem skuddfoten å sikret en etterlengtet seier.

Milan sto med 2 uavgjort og 1 tap på sine 3 seneste kamper, og hadde ikke vunnet siden 22.februar.
Hjemme mot Cagliari startet kampen bra og etter 21 minutter vendte Jeremy Menez  bort en forsvarer, å skrudde elegant ballen i lengste hjørne. Milan holdt på ledelsen helt til pause, men Cagliari var tydlig veldig lysten på å ta med seg poeng fra San Siro, 1 minutt ut i den andre omgangen utlignet Diego Farias for gjestene, etter å ha fintet bort Mexes.
Kun 4 minutter senere fikk Milan corner, og som regel tar Mexes oppstilling inne i boksen. Men ikke denne gangen, franskmannen sto et stykke utfor 16-meteren, og da corneren ble slått kom også Mexes, fra 12 meter, og litt skrått ifra målet, klemte franskmannen til på hel volley, ballen gikk via bakken og i nettet. 2-1 til Milan.

Etter 78 minutter var Cerci på farten og utfordret Ceppitelli. Ceppitelli forsøkte en takling utenfor 16-meteren, han var langt unna å ta ballen og Cerci falt innenfor 16-meteren og fikk tildelt straffespark. Reprisene viser ganske tydelig at taklingen skjer utenfor 16, og at det skulle vært frispark og ikke straffe.

Straffesparket ble tatt av Jeremy Menez, og franskmannen sendte keeper en vei, ballen den andre, og dermed kunne Milan juble for en sårt tiltrengt seier.

Milan ligger i skrivende stund på 7.plass med 38.poeng. 7 poeng bak Fiorentina på 5.