MIF-sportssjef André Nevstad slutter i klubben

679
MIF må finne en ny sportssjef. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

For et drøyt år siden ble André Nevstad ny daglig leder/sportssjef i MIF som erstatter for Kenneth Karlsen. Nå er det klart at Nevstad gir seg i klubben som følge av familiære årsaker.

Nevstad har sagt opp sin stilling som daglig leder/sportssjef i Mjøndalen Fotball.

I desember 2019 ble det klart at André Nevstad overtok den jobben Kenneth Karlsen hadde hatt i mange år i MIF. Nevstad startet i januar 2020, og har vært i stillingen i et drøyt år. Nå har altså mannen fra Ulsteinvik, som var daglig leder/sportssjef og spiller i Hødd i mange år, bestemt seg for å slutte i Buskerud-klubben.

Avgjørelsen er altså snakk om familiære årsaker.

- Annonse -

– Oppholdet i Mjøndalen ble kortere enn det jeg hadde tenkt. Det har vært et spesielt år og dette har ikke vært et enkelt valg for meg. Men det har utvilsomt vært en utfordring i forhold til at jeg har vært så langt borte fra familien. Hjemme i Ulsteinvik bor kona, sønnen på 13 år og mine gamle foreldre. På grunn av koronaen har det vært vanskelig å pendle. Det er blitt færre turer hjem enn ønskelig, sier Nevstad til Drammens Tidende, og poengterer at nærhet til hjemsted og familie er årsaken til dette valget.

Nevstad er takknemlig for det lille han fikk oppleve i Mjøndalen.

– Jeg kom hit og kjente nesten ingen som helt ny. Men jeg er blitt kjent med mange fine dyktige mennesker. MIF er en utrolig spennende og sjarmerende klubb og jeg har blitt godt mottatt og har trivdes med menneskene her. Mjøndalen er et sted jeg absolutt vil besøke i fremtiden, uttaler sunnmøringen, som skryter av samarbeidet med styreleder Trond Stabekk og alle de ansatte i MIF. Han har også blitt imponert over engasjementet i bygda og de fantastiske supporterne.

Akkurat når Nevstad har sin siste arbeidsdag i Mjøndalen IF er uklart. Han skal i utgangspunktet bli til en erstatter er avklart, og er opptatt av at dette skal gjøres på best mulig måte for MIF.

Erstatteren skal ikke være daglig leder/sportssjef i MIF Fotball, men kun sportssjef. MIF starter nå jakten på ny sportssjef.

– Jeg tror dette er et riktig steg for MIF å ta. Med en ren sportssjef-stilling blir det enda mer ressurser på sportslig ledelse, og det er viktig, kommenterer Nevstad til Drammens Tidende.

Vegard Hansen og MIF trenger ny sportssjef. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Ny organisering i klubben

Det har blitt en ny organisering i Mjøndalen. Ny daglig leder/markedssjef i MIF Fotball er allerede på plass. Berenike Wulfsberg startet i jobben etter påske. Hun erstatter i utgangspunktet Ole Sivertsen som sluttet som kommersiell leder i vinter.

Wulfsberg har blant annet jobbet som salgssjef i Sandefjord Fotball i to perioder – totalt i fem år.

– Mitt inntrykk av Mjøndalen er at det er en unik bygdeklubb, som det er hyggelig å være i. En klubb folk i distriktet bryr seg om, og hvor det er et stort engasjement, forteller Wulfsberg til Drammens Tidende, og gleder seg skikkelig til å komme i gang.

I løpet av de siste månedene har også Morten Sørlie blitt ansatt som salgssjef i Mjøndalen Fotball.

MIFs styreleder, Trond Stabekk, kommenterer den nye organiseringen slik:

– Det er en krevende jobb å både ha sportssjef og daglig leder-jobben i en og samme rolle. Med økt fokus fra klubben sin side på utviklingsarbeid og spillerlogistikk samtidig som det ble en ledig stilling på markedet som også måtte fylles, har styret valgt å benytte muligheten til å se på en ny organisasjonsmodell. Det er helt åpenbart at vi som klubb må lykkes med utvikling og gjennom det økt inntektsgrunnlag fra spillerlogistikk, samtidig som vi må klare å øke de kommersielle inntektene for å sikre oss et økonomisk fundament som eliteserieklubb, sier han til Drammens Tidende.

Når MIFs nye sportssjef er på plass er fortsatt uvisst.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -