Milan-eier forfulgt av kinesiske banker

358

Milan har funnet formen i Serie A men nye rykter om eieren kaster mørke sygger over klubbens fremtid.
Ifølge italiensk avis “Il Corriere della Sera” er Yonghong Li insolvent og var nesten pengeløs allerede da han kjøpte Milan i fjor.

Kassa var tom

En undersøkelse av den berømte journalisten Milena Gabanelli avslører at holdingsekskapet Shenzhen Jie Ande var nære på konkurs i 2017 mens den var brukt som garanti for Milan-kjøpet.
I februar i fjor ble Li dømt av Futian domstol til å selge eiendommene sine på Taobao, Kina sitt eget eBay, for å betale kreditorene. Aksjene (11.39%) i packaging-firma Zhuhai Zhongfu var verdt rundt 60 millioner euro og hadde allerede blitt brukt som pant til fordel for Jiangsu Bank i 2015.
Jie Ande anket og auksjon ble utsatt mens Li dukket opp i Milano som den store forretningsmann i ferd til å redde en av verdens største fotballklubber.

Det var en gang en kineser, et amerikansk fond og noen offshore selskap

Mange var skeptiske over Yonghong Lis kredibilitet men Milan ble solgt likevel for 740 millioner med et lån på 340 millioner av Elliott-fond og ytterligere 300 fra mistenkelige offshore selskap.
Li sine 100 millioner kom fra den omdiskuterte Jie Ande, pluss noen fosfatgruver ingen vet mye om.
Milan ble likevel solgt på tross av andre urovekkende nyheter fra Kina om eierens ekte økonomiske tilstander.

Milan kjøpt og styret med ukjente penger

For en måned siden har Li også vært involvert i en undersøkelse om hvitvasking i Italia. Det er jo hjemmelandet som han må bekymre seg mer om: Bank of Canton vil at Jie Ande blir likvidert for å betale gjelden.
Igjen er Li heldig for bankenes krav går i veien for hverandre og saken er nå “on hold”.
I Milan later man som ingenting og klubbens styre mener at alt er i orden for “Li har respektert alle avtalene” og “Pengene har vel kommet”.
Det er kanskje sant, for klubben har jo investert store summer på overgangsmarkedet i sommer. Resultatene har ikke vært like gode som forventet men dette er et helt annet problem.

- Annonse -

Spørsmålet er altså hvor har kommet pengene fra, hvis kapitalen Li har presentert var allerede pantet hos TO banker i Kina?
Hvordan klarte en ukjent forretningsmann på randen av konkurs å få så stor kreditt og støtte av verdens finansgiganter? Svaret har vi ikke fått ennå. Kanskje i neste kapittel.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -