Milan-millioner kommer fra et skatteparadis!

166

Mange har spekulert og svertet da Milan fikk ytterligere 100 millioner av kinesiske investorene på tross at avtalen ikke kunne fullføres pga byråkratiske vansker som hindret å eksportere 420 millioner fra Kina.

Ryktet er at Sino-Europe Sports konsortium er bare mellommenn og til og med gallionsfigurer i en uklar finansiell operasjon der selveste Berlusconi skal innføre tidligere uerklærte kapitaler fra utlandet uten å betale verken bot eller renter på skatteunndragelse.

Karibiske penger

Mistanker får nå litt mer substans for nettstedet Calcio&Finanza har funnet ut hvor desember-depositum kommer fra: de britiske Jomfruøyer, et velkjent skatteparadis.

I 13. desember, dagen før SES betalte Fininvest, lånet fondet Willy Shine International Holding Limited 830 millioner Hong Kong dollar (102 millioner euro) til Rossoneri Champion, datterselskapet til Rossoneri Sport Investment, stiftet i juni 2016 i Hong Kong. I sin tur er aksjene eide av Changxing Sports Investment Management, dette med hovedsete i Kina.
Saken er vanskelig å spore, men dette er akkurat målet og grunn for at man bruker de såkalte «kinesiske esker», dummy-bedrifter i slike operasjoner.

- Annonse -

Det eneste som er klart er at pengene ikke kommer fra Kina, men fra et skatteparadis. Hvem er eieren egentlig? Hvem ligger bak investorene som har dukket opp ut av ingenting? Og hva med en del nydannete selskap med magre kapitaler? Hvordan kan de kjøpe en storklubb som er verdt halv milliard euro?

Det første svaret vi har fått er ikke akkurat betryggende for Milan og for supporterne. Noe lyssky er jo i gang og jo flere opplysninger kommer fram i lyset, jo mindre pålitelig ser forretningen ut.

Her er en kopi av avtalen mellom de to selskap på britiske Jomfruøyer

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -