Milan vil hente norsk stortalent

586

AC Milan har startet gjenoppbygning med en ny trener, Marco Giampaolo, og to gamle kjenninger i støtteapparat, Paolo Maldini og Zvonimir Boban.

Klubben har lyst til å bevise at de kan være tilbake på vinnersporet snart og de vil gjøre det med unge og lovender profiler.
Ifølge italienske media forhandler de svarte og røde med Real Madrid om, blant andre, Dani Ceballos og Martin Ødegaard.

Grådige Real forhandler med gjerrige Milan

Spanske topplag trenger å selge for de har allerede brukt rundt 300 millioner euro på overgangsmarkedet i år (100 bare for Eden Hazard). Derfor de er villige til å vurdere tilbudene om unge spillere som trolig ikke er i Zidanes plan.
Problemet er jo at Milan ikke har mye råd for å betale cash og vil heller forhandle om en låneavtale med kjøpsklausul (enten fakultativ eller obligatorisk).

Real krever ikke mindre enn 40 millioner for Ceballos mens nordmannen kan reise til Milan for ‘bare’ 30.
Eks-Betis midtbanespiller var med i 23 La Liga kamper i fjor og scoret 3 mål. Likevel var han mer enn alternativ enn et fast navn i startelleve, for han ble byttet inn 10 ganger og ut 8.

Siste sjanse for Martin i toppfotball?

Det gikk bedre med Ødegaard, selv om på betydelig lavere nivå på lan i Nederland hos Vitesse Arnhem. 8 mål og 11 målgivende på 31 kamper er gode sifrer. Gode men ikke eksepsjonelle i en ganske målrik liga som Eredivisie. Man må heller ikke glemme at Ødegaards første halvannen sesong i Herenveen var mindre enn overbevisende, iallfall på det offensive.
I tillegg passer drammenseren ikke spesielt bra i Giampaolo sin 4-3-1-2. Som trequartista, eller typisk ‘nummer 10’, har Martin ikke briljert og indreløpere-posisjon skal kreve både kvalitet og kvantitet. En rolle på høyrekant/ving kommer vel ikke på talet med treneren.

Serie A er sikkert en ønskelig destinasjon for 20åringen, spesielt en klubb som Milan. Det kan likevel fort bli en ny tabbe i en karriere som har allerede sett som skuffende.

Kommentarer

kommentarer