Mjøndalen-målfest i seriepremieren mot Sandefjord: – Vi er bedre enn i fjor

472
Makani mente strafferedningen var helt avgjørende. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Release Arena, Sandefjord.

(Sandefjord – Mjøndalen 0-3) På fotballens nasjonaldag møttes Sandefjord og Mjøndalen til dyst. Det endte i brun seier, tre scoringer og to straffemisser.

Tidlig scoring – omstridt situasjon

Allerede i kampens 6.minutt tar Mjøndalen ledelsen til øredøvende pipekonsert fra hjemmefansen. En god crosser slås inn i feltet på Martin Rønning Ovenstad. På få berøringer legger han fint til rette for Tonny Brochmann som setter ballen med venstrefoten til høyre for en utspilt Storevik. Nedtaket til Ovenstad treffer armen, og de oppmøtte hjemmesupporterne var ikke i tvil om hva de mente om scoringen.

– Jeg får en lang ball og prøver å ta ned ballen på brystet, også får jeg en liten dytt i ryggen og blir litt ustød i situasjonen, og mister litt balanse. Så det er mulig at den treffer hånda mi. Det kan man sikkert se på reprisen om den gjør det, også skal ikke jeg stå her og nekte på at den gjør det. Men det var ingen hands med hensikt hvertfall, forklarer Martin Rønning Ovenstad til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Brochmann var allikevel storfornøyd etter en etterlengtet scoring.

– Det var deilig. Det er dette man spiller for, og for meg handler det om å få målpoeng, og hjelpe laget på den måten. Å få denne scoringen i første kamp er selvfølgelig kjempedeilig, sier Tonny Brochmann til Fotballnerd.no.

Minuttet senere ypper Sandefjord seg med deres første mulighet i kampen. Sander Moen Foss fikk til et god treff fra drøye 18 meter, men skuddet gikk rett i MIF-blokka.

Gauseth ut med skade

Etter kun ti minutters spill satte MIF-kapteinen seg ned på gresset, og signaliserte tydelig at han var ferdigspilt for kvelden. Gauseth ble erstattet av Stian Semb Aasmundsen som inntok den dype rollen på midtbanen.

Sandefjord trykket

De første femten minuttene etter Gauseths skade trykket Sandefjord Mjøndalen lengre ned i banen. Mjøndalen ble til tider spilt lave, og Sandefjord kom til flere nesten-muligheter. Først var Kreuzriegler helt alene på en corner, men headingen ble for svak og avslutningen gikk midt på Sosha Makani i Mjøndalen-buret. Seks minutter senere var Brice Wembangomo ordentlig frisk langs høyresiden for vertene. Soloraidet til backen tok seg forbi både Walstad og Sveen, men avslutningen med venstrefoten ble for svak.

Dagens kampdommer Sivert Øksnes Amland var ingen populær mann for hjemmelaget. Etter en rekke frustrerende situasjoner for vertene, koker det litt over for Vidar Ari Jonsson etter en halvtimes tid. Etterslengeren på Sveen fører til tilsnakk fra Amland.

To minutter senere var gjestene frempå. Tonny Brochmann avsluttet et godt MIF-angrep, men avslutningen ble reddet mesterlig av Storevik.

Strafferedning av Makani

Fem minutter før pause blir Nyenetue felt i boksen etter nydelig forsering fra Sandefjords nysignering. Södlund gikk frem til krittmerket, men straffesparket ble reddet av Sosha Makani. Nyenetue har vært et friskt pust for hjemmelaget.

– Han skaffer straffen og er generelt veldig bra. En kvikk og rask spiller, men han og resten av laget har jo selvfølgelig mer å gå på, sier Hans Erik Ødegaard til Fotballnerd.no.

Makani oppsummerer strafferedningen som helt monumental for hele laget.

– Det var en fantastisk situasjon for oss. Vi vet at spesielt etter å slippe inn mål, er det vanskelig å komme tilbake, og man mister litt momentum i kampen. Vi holdt nullen, og da jeg reddet straffen var det svært viktig for laget, sier Sosha Makani til Fotballnerd.no og legger til:

– Spillerne vet at jeg kan redde straffespark, flirer han.

Makani mente strafferedningen var helt avgjørende. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Sjansefattig 2.omgang – allikevel to scoringer

2.omgangen var ekstrem sjansefattig, og kampen hadde en herlig nerve med mye aggressivitet i duellene helt frem til det 75.minutt. Da entrer Lars Olden Larsen gressmatta i Sandefjord. Minuttet senere ligger ballen i nettet, og en jublende Olden Larsen omfavnes av MIFs spillere og innbyttere. Stokke trillet ballen fint ut til Olden Larsen, som satte ballen kontant nede i høyre hjørne.

To minutter før slutt legges innbytter Alfred Scriven i bakken. Dommeren gir straffespark, og midtstopper Nakkim slår følge med Södlund og misser straffen. Heldigvis for Nakkim plukker han sin egen retur og setter sluttresultatet til 3-0 for Mjøndalen over Sandefjord.

– Dette var deilig

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var strålende fornøyd etter seriepremieren.

– Dette var deilig. Vi har tøffe kamper som kommer så det å få 3 poeng her mot et lag som er tippet nede i bånn sammen med oss er veldig deilig. Det er viktig å få de poengene her på bortebane og samtidig holde nullen og score tre mål, sier Hansen til Fotballnerd.no og påpeker:

– Vi scoret 26 mål i hele fjor. Nå har vi tre allerede etter en kamp. Så det er jeg veldig fornøyd med. Selvfølgelig ikke alt vi fikk til like godt spillemessig, men noe skyldes tilpasningen til å spille på en litt ujevn gressbane. Jeg er veldig fornøyd med innstillingen, moralen og duellkraften i egen boks, samtidig som viljen til å angripe med kvaliteten i det vi gjorde.

Er det større tro på et bedre offensivt lag i år?

– Ja, vi har flere målscorere hvertfall. Vi scoret tre flotte mål, og kunne scoret flere også. Vi er forholdsvis effektive, og har spillere nå som i fjor ikke var i sin beste form. Fredrik Brustad orker mer i dag, samtidig som Benjamin Stokke har kommet inn og gjort en kjempejobb for oss. Tonny Brochmann hadde en kronglete sesong i fjor, men i dag var han kjempegod. Også Lars Olden Larsen scorer et flott mål. Vi har målscorere over hele banen, konkluderer Hansen til Fotballnerd.no.

Nå ser MIF-treneren fremover mot det som er i vente.

– Vi har noen spennende oppgjør nå fremover. Mulig vi er naive, men vi tror at vi har kvaliteter til å matche disse topplagene. Vi gleder oss til oppgjørene, også får vi se hvor vi er.

Skuffende seriedebut for Hans Erik Ødegaard

– Dette var kjedelig og svakt å tape 3-0. Vi visste hva Mjøndalen kom med, så det var ikke noe overraskelse det. Det er ikke det som gjør at vi taper 3-0. Det er en ganske sjansefattig kamp totalt sett, men 1.omgangen er vi ganske ålreite og da hadde vi mye trøkk og veldig mye ball. Vi skaper for lite i forhold til ballinnehavet. I 2.omgang blir det en litt rotete fotballkamp. Vi må ha mål, og mister litt struktur og banen er så som så. Det blir lite spill fra begge lag, men Mjøndalen synes jo det er greit, sier Hans Erik Ødegaard til Fotballnerd.no.

– Hvordan skal dere omstille til neste kamp mot Tromsø?

– Det blir bare å fortsette å trene godt og jobbe med det vi holder på med, så skal vi være klare mot Tromsø. Vi tenker ikke så mye på forventninger til denne sesongen. Det snakker vi ikke så mye om, så får vi ha fokus på å utvikle oss og bli bedre på treningsfeltet, avslutter Ødegaard til Fotballnerd.no.

– En krigekamp

Martin Rønning Ovenstad var meget fornøyd etter sesongens første seier.

– Dette var en krigekamp fra vår side. Vi fikk ikke til noe grunnspill som vi har trent på. Nå har vi ikke spilt på gress siden Rosenborg borte i fjor høst, så det er uvant å spille på gress. Så spillemessig er vi ikke helt fornøyd, men usedvanlig deilig med tre poeng, sier Rønning Ovenstad til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Jeg fikk jo bare ett mål i fjor, og noen flere assist riktignok da. Så jeg er jo en kant som liker å bidra med assist også blir det viktig for meg å trene på å komme i flere scoringsposisjoner.

Ovenstad får støtte fra sin danske lagkamerat.

– Det er en typisk første serierunde. I tillegg er det på gress, og det blir derfor lite spill fra vår side. Vi vinner jo 3-0 på bortebane, men selvfølgelig vanskelig her på gress. I forhold til forholdene så spiller vi en perfekt bortekamp, konstaterer Brochmann til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Jeg har alltid tenkt at jeg vil bli bedre enn i fjor. I fjor hadde jeg en utfordrende sesong, så jeg forventer å bidra med masse målpoeng i år. Jeg har satt et mål om minimum 10 målpoeng for sesongen, men tar kamp for kamp og går på banen med en offensiv innstilling, sier Brochmann.

– Hva tenker du om Vålerenga-kampen som kommer?

– Det blir selvfølgelig en vanskelig kamp, men vi er mye bedre enn hva vi var i fjor så jeg tror vi har gode muligheter. Vi starter på tirsdag med å jobbe inn mot den kampen, og se på Vålerenga samtidig som å ha fokus på oss selv. Da kan vi slå alle lag, avslutter Brochmann til Fotballnerd.no.

Sandefjord har Tromsø borte i neste kamp, mens Mjøndalen får besøk av Vålerenga på Consto Arena.

 

Slik stilte lagene:

Sandefjord (4-3-3):

Storevik – Wembangomo, Kreuzriegler, Haakenstad, Foss – Mørk, Ordagic, Singh – Södlund, Nyenetue, Jonsson.

Benk Sandefjord: Due, Vales, Normann Hansen, Ruud Tveter, Brenden, Falchener, Fjeldskår, Egeli.

 

Mjøndalen (4-3-3)

Makani – Sebulonsen, Nakkim, Solholm Johansen, Walstad – Gauseth, Ovenstad, Sveen – Brustad, Brochmann, Stokke.

Benk Mjøndalen: Lysgård, Sell, Øverby, Olsen Solberg, Olden Larsen, Aasmundsen, Scriven, Ibrahim, Skistad.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -