Mjøndalen-målfest mot Sandefjord

575

(Mjøndalen – Sandefjord 4-0) Mjøndalen feide over Eliteseriekollega Sandefjord i onsdagens treningskamp på Consto Arena. Med 4 nye scoringer i dag står MIF nå oppført med 9 scoringer på to treningskamper.

Midtstopperkjempe åpnet ballet

Mjøndalen åpnet scoringskontoen i det 18.spillerminutt. Aasmundsen slo inn en corner der midtstopper Sondre Solholm Johansen raget høyest og stanget inn ledelse for vertene. To minutter tidligere ville hjemmelaget ha straffespark da Erik Skistad gikk i bakken i duell med Kreuzriegler.

Sander Risan Mørk kom til et par avslutningsforsøk for Sandefjord, men avslutningene var ikke særlig utfordrende for MIFs sisteskanse Sosha Makani.

Intensitet i duellene

Etter en drøy halvtimes tid går det småhett for seg ute på banen. Ole Amund Sveen blir klipt ned langs siden av Sandefjords midtbanespiller Henrik Sælebakke Falchener. Flere av MIFs spillere viste stor frustrasjon over situasjonen, og like etter legger Gauseth inn en etterslenger på nevnte Falchener. Falchener får et gult kort som følge av taklingen på Sveen.

Straffemål og scoring på unggutt

I det 38.spillerminutt blir Sveen felt i gjennom alene med keeper. Dommeren peker på krittmerket, og Tonny Brochmann setter straffen kontant i høyre hjørne. Seks minutter senere legger unggutten Erik Skistad på til 3-0 etter flott spill fra hjemmelaget. Aasmundsen slår igjennom Brustad langs høyresiden som slår et hardt og presist innlegg ut mot Skistad som bredsider ballen opp i nettaket på første berøring. Lagene gikk til pause på 3-0.

Mye bytter i pausen

Begge lag foretok seg en del bytter i pausen. Tempoet i starten av 2.omgangen gikk roligere for seg som følge av mange bytter. Allikevel kom Erik Skistad til omgangens første mulighet da han bryter en ball på midten og avslutter godt. Sander Risan Mørk kom også til en brukbar avslutningsmulighet for Sandefjord noen minutter senere.

Allikevel var det Mjøndalen som skulle gå opp til 4-0. I det 70.spillerminutt løper innbytter Lars Olden Larsen seg lekkert fri på høyresiden og finner en annen ung innbytter i Magnus Bekken som bredsider inn 4-0 for hjemmelaget. Olden Larsen var frisk for vertene og skapte en enorm sjanse for Mjøndalen kun ti minutter senere. Det harde kontante innlegget var nesten ferdigscoret, men hverken Shuaibu Ibrahim eller Bekken klarte å treffe ballen.

Tafatt Sandefjord-lag

Det var et tafatt Sandefjord-lag som møtte opp til kamp. Det var hverken mye aggressivitet eller energi i det de foretok seg. Allikevel kom angrepsspilleren Sivert Gussiås til tre gode muligheter i 2.omgangen. Han ble ved flere anledninger spilt gjennom fra skrått hold, men avslutningene var for svake, og Makani hadde grei kontroll.