Mkhitaryan senket Spurs

124

Søndagens storkamp mellom Manchester United og Tottenham var en kamp der begge lag virkelig trengte seier. Begge lagene har ambisjoner om å ligge helt i toppen, og kunne med seier i dag snike seg innpå Manchester City som ga fra seg poeng mot regjerende mester Leicester i går.

Det ble ikke fyrverkeri i første omgang, To lag som lå godt organisert og som ikke tok altfor store sjanser. Tottenham klarte ikke å skape særlig mye mot Mourinho’s menn, mens United var farlig frempå ved et par anledninger. En relativt sjansefattig første omgang, men en mann vi ikke har sett så mye til i United sto frem og satt inn 1-0 med en flott avslutning alene med Lloris i Tottenham buret. Heung-Min Son hadde en suser ikke så lenge etterpå, men det gikk midt på De Gea som ikke hadde store problemer med å slå ballen til corner. Dermed gikk hjemmelaget til pause med 1-0.

9 minutter ut i 2. omgang fikk Victor Wanyama en eventyrlig mulighet til å utligne, men kenyaneren bommet fullstendig på en heading der han fikk gå upresset opp etter ett frispark fra Eriksen. Så var det Pogba sin tur til å vise frem skuddfoten. Et frispark fra 25 meter suste i stolpen og Spurs fikk avverget med skrekken, et vanvittig treff fra franskmannen. Samme mann var igjen nær scoring etter en 45 grader pasning fra Herrera, men Lloris vartet opp med en klasseredning. Resten av kampen var det Spurs som styrte, uten at de klarte å komme seg til sjanser. Moussa Sissoko var et friskt pust da han kom inn på kanten med sin fart og fysikk. Det ble ikke flere scoringer på Old Trafford, og dermed tok Mourinho og United en meget viktig seier.