Molde-keeper på lån til Lillestrøm

228
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Lillestrøm SK låner keeperen Alejandro Craninx fra Molde. 25-åringen lånes for hele sesongen, men Molde har muligheten til å hente keeperen tilbake til sommeren.

Etter at Jo Coppens hadde meldt overgang til tyske SpVgg Unterhaching, var nyopprykkede Lillestrøm på jakt etter en ny keeper. I tillegg til Craninx har klubben førstevalget fra fjorårssesongen, Mads Hedenstad Christiansen, og Emil Gundelach Ødegaard, som har returnert fra et lån i Grorud, i troppen.

– Vi har vært klare på at vi skulle hente inn en ny keeper etter at Jo Coppens dro til Tyskland, og vi er ikke i tvil om at Alex er det beste alternativet som vi kunne få inn nå – målt ut fra sportslige kriterier og økonomi. Da er det ikke snakk om noe annet enn å gå for det. I Molde har han vært like bak nivået til en av de beste keeperne i Eliteserien (Andreas Linde). Nå kommer han inn her og skal konkurrere med våre to talentfulle keepere. Det blir en åpen og fair konkurranse, og det er akkurat det vi trenger nå for å komplementere det som blir et sterkt keeper-team. Molde dekker også deler av lønna til Alex, noe som var helt avgjørende for at vi kunne få til dette, sier Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin til klubbens hjemmeside.

Les også: Raja: Toppidretten behandles 18. februar

- Annonse -

Keeperen er født i Spania, men har belgisk pass. Han har tidligere vært i ungdomsavdelingen og andrelaget til Real Madrid. Før Craninx kom til Molde, har han spilt for nederlandske Sparta Rotterdam og spanske FC Cartagena. For Molde har sisteskansen så langt spilt 17 kamper i Eliteserien.

– Jeg er veldig glad for å være her. Jeg ser fram til en god sesong og håper at jeg kan bidra til at Lillestrøm gjør det bra i Eliteserie-comebacket. Jeg snakket med både Erling Knudtzon og Björn Bergmann Sigurdarson i Molde før jeg tok avgjørelsen om å reise hit. Begge skrøt veldig av Lillestrøm som klubb, av byen og av supporterne, sier Craninx.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -