Molde overkjørte Sandefjord i seriepremieren

154
Molde logo

Det var klart for seriepremiere i Eliteserien på Aker Stadion, hvor Sandefjord gjestet Molde i romsdalskulden. Sandefjord har blitt tippet på nedrykk av de fleste eksperter og var gitt få sjanser mot ett Molde-lag som er forventet å kjempe i toppen.

Det tok heller ikke lang tid før Molde åpnet scoringsshowet, for etter 24 minutter fikk Molde straffe. Babacar Sarr ble dratt ned i feltet etter en corner, og Aursnes gikk opp for å ta straffen som han satt sikkert i mål. Etter det fortsatte Molde å kjøre på, etter 36 min satte de i gang en kjempekontring som Fredrik Brustad satte i hjørnet. Det ble også en del utenomsportslige kontroverser rundt Sandefjord-spiss Flamur Kastrati som så ut til å slå Vegard Forren mens ballen ikke var i spill, men han fikk bare gult kort.

Etter pause fortsatte stormløpet mot Sandefjord-buret. Etter 57 min gav en håpløs tilbakepasning fra Kane en mulighet til Amang som satte ballen sikkert alene med keeper. Brustad fikk enorme rom å kontre i resten av kampen, hvor han etter 63 min uselvisk serverte Eirik Hestad som bredsidet ballen i mål. 5-0 kom 2 min senere når Norrmann sendte en fantastisk vektet chip-pasning gjennom til Petter Strand som dempet ballen og lobbet den over en utrusende Sandefjord-keeper. Etter det roet kampen seg ned og Molde kontrollerte inn 5-0 seieren.