Molde snudde kampen på Nadderud

279

Stabæk – Molde 1-2

Molde besøkte Stabæk i Bærum søndag kveld og det var forventet å bli en tøff bortekamp for gullkandidatene fra Romsdal. Det skulle vise seg å stemme veldig bra.

Første omgang var helt klart preget av at man enda er tidlig i sesongen. Det offensive virket ikke helt å sitte hos noen av lagene helt til det var spilt 27 minutter. Stabæk kjører en smart corner-variant. Birger Meling tar corneren kort og spiller til Luc Kassi. Ivorianeren drar av to mann og spiller tilbake til Meling inn i 16-meteren til Molde. Venstrebacken tar noen gode touch og sender ballen inn i lengste hjørne med sin antatt svakere høyrefot. En meget solid prestasjon av 21-åringen.

Siste kvarteret av omgangen kommer Molde seg litt mer inn i kampen, men klarer allikevel ikke å skape noe nevneverdig.

Det virket som hva enn Ole Gunnar Solskjær sa til Molde-laget i pausen, hadde en effekt. De virket mer påskrudd og mer villige til å kjempe. Allikevel kom første scoringen til Molde helt ut av ingenting. Vegard Forren slår en langpasning mot bakrommet til Stabæk. Nicolai Næss har tilsynelatende kontroll og skal heade tilbake til egen keeper. Han misser totalt og Mohamed Elyounoussi snapper opp ballen og lobber den elegant over en utrusende Mande Sayouba.

9 minutter senere er «Moi» på farten igjen. Knut Olav Rindarøy for tid og rom da han kommer opp langs venstresiden. Han legger inn en strøken ball og når Nicolai Næss igjen misser, denne gang både med timingen og markeringen, får «Moi» en forholdsvis enkel jobb med å heade ballen opp i høyre hjørne bak Sayouba.

Tempoet tar seg opp de siste minuttene i kampen, og begge lag kommer til en god del målsjanser, men målene uteblir og det ender med en solid 1-2 seier til bortelaget.