Mönchengladbach henter Plea og selger Vestergaard

215
Den ene kommer til Mönchengladbach, den andre forlater klubben: Alassene Plea og Jannik Vestergaard. Bilder: Sebleouf og Franzi 7, Wikimedia.

Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach har funnet en ny spiss. Alassane Plea kommer fra OGC Nice, og koster 23 millioner euro. Salget av Jannik Vestergaard kan finansiere overgangen: Dansken selges fra Mönchengladbach til Southampton, og koster også 23 millioner euro.

Plea er den dyreste spilleren Mönchengladbach noensinne har kjøpt. Den 25 år gamle franskmannen har signert en kontrakt fram til sommer 2023.

– Vi er veldig glade for at overgangen har gått bra. Vi har hevdet oss mot en del store klubber i kampen om spilleren. Alassane ville absolutt til Borussia. Han er en mangesidig, kjapp og intelligent spiss som har vist sine kvaliteter i Ligue 1 og Europa League, sier sportsdirektøren Max Eberl til klubbens hjemmeside.

Plea hadde spilt i Nice siden 2014. I 135 offisielle kamper scoret spissen 44 mål. Mönchengladbach så behov for en ny spiss, etter at det hovedsakelig var Lars Stindl og Raffael som ble brukt som spisser den forrige sesongen. Med Plea får klubben en annen spillertype som til tross for kun 1,81 meter også kan brukes som oppspillspunkt.

I Mönchengladbach kommer Plea ikke til å møte Jannik Vestergaard. Den danske landslagsspilleren (16 landskamper) har blitt solgt til Southampton.

– Jannik Vestergaard representerer enda et utmerket tilskudd til troppen vår denne sommeren, og han har veldig mye erfaring for sin alder. Han kan ikke bare hjelpe oss nå, men har potensialet til å utvikle seg enda bedre hos oss. Det er det vi som klubb vil ha, og er veldig spennende for begge sider, sier “Saints”-manageren Mark Hughes til Southamptons hjemmeside.

Vestergaard har tilbragt hele sin profesjonelle karriere i Tyskland. For Hoffenheim, Bremen og Mönchengladbach har midtstopperen spilt 185 seriekamper i Bundesliga (14 mål). Med Mönchengladbach har 25-åringen også spilt i fire kamper i Champions League.

– Hvor mye klubben ville ha meg var veldig viktig for min avgjørelse. De hadde undersøkt mye, og sett på mange kamper, både direkte og på video. Jeg føler at jeg er på et veldig godt sted til å utvikle meg. Jeg har bare sett hyggelige folk og smilende ansikter. Jeg føler meg veldig velkommen, sier Vestergaard.

Kommentarer

kommentarer