Mönchengladbach så nære, men havnet sist i gruppen

130

Det var en tøff jobb som sto foran Gladbach i dødens gruppe tirsdag kveld. Målet var enkelt, Sevilla kunne ikke få seier mot Juventus, hvor Gladbach selv tapte eller spilte uavgjort borte mot Manchester City. Det ville sende «Føllene» hodestups ut av både Champions og Europa League. Men med en sterk seier i ryggen mot Bayern München i helgen, var det ikke utenkelig at Gladbach kunne ta nok en skalp.

Håvard Nordtveit og co gjorde en sterk kamp mot Manchester City i det motsatte oppgjøret i Tyskland, men tapte ufortjent da Aguero sendte Premier League laget i føringen på overtid. Også tirsdag ble Gladbach senket av noen seine scoringer.

Og det begynte også dårlig. 15 minutter er spilt når Silva sender hjemmelaget i ledelsen. Pent spill på venstrekanten, ender med at spanjolen blir spilt perfekt igjennom, skrått på mål sender han ballen hardt opp i nærmeste kryss. Sommer rekker ikke å strekke opp hendene.

Gjestene svarer dog raskt, de kontrer raskt, mye likt det de var kjent for i fjorårets sesong, ballen ender etterhvert opp hos Korb, som på lekkert vis hamrer ballen lavt i langhjørnet. Korb som forøvrig hadde assist på Gladbachs ene scoring i hjemmeoppgjøret.

Og like før pause skjer det utenkelige. Bortelaget går opp i ledelsen. Nok en gang er det god kontringsfotball. Men scoringen kommer derimot litt tilfeldig. Et innlegg ment som hardt og lavt skudd ender opp hos Johnson, han fyrer av omtrent fra straffemerket, litt til siden. Avslutningen er svak og Hart har god kontroll, men før Hart kan rolig slenge seg, dukker Raffael opp med en styring. Ballen går i mål, og Mönchengladbach kan gå til pause med ledelse, samt at stillingen i Spania på dette tidspunktet var 0-0.

Utover andreomgangen blir det mye Manchester City, bortelaget ligger lavt og venter på kontringer, men etterhvert slår City igjennom og skaper sjanser.Det tar derimot 80 spilte minutter før lagene er på lik linje igjen. City kommer seg ned til linjen, femogførti ut bommer Bony på ballen, som igjen går videre til Sterling. Forsvaret er satt ut og fra god possisjon på tilnærmet åpent mål, kan City-vingen enkelt sette ballen i mål. På dette tidspunktet hadde også Sevilla gollet mot Juventus, sånn at Gladbach enten trengte en scoring selv, eller Sevilla måtte slippe inn.

Manchester City gjør dog kort prosess. 2 minutter etter utlikningen sitter ledermålet. Hjemmelaget vinner hodeduellen på midten, og plutselig er Bony igjennom, uselvisk sentrer han til Sterling,som enkelt kan curle inn 3-2. Ballen sniker seg inn i lengste hjørnet, og lignet litt på 1-0 scoringen til Mönchengladbach mot Bayern.

85 minutter spilt når all tvil fjernes. Et innlegg finner veien til Bony, som prøver en avslutning. En elendig avslutning som hadde gått sakte utenfor, stopper opp i Nordtveit, og legges perfekt igjen til Bony, som enkelt kan sette inn 4-2. En alt i alt fortjent City-seier, men Gladbach var altså 10 minutter unna sjokket på Etihad.

En glede i sorgen er at Gladbach nå kan fokusere på å kvalifisere seg til mer CL til neste år. Med den formen de viser og kvaliteten som enkelte spillere innehar, så er ikke det en umulighet.

Innlegget Mönchengladbach så nære, men havnet sist i gruppen dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com